Bani pentru crescatorii de oi si capre

De Diana Dutu
Bani pentru crescatorii de oi si capre
Pe baza unei adeverinţe de la APIA, se pot accesa credite pentru finanţarea activităţilor curente.

ARAD. Crescătorii de ovine/caprine care au depus cerere la Centrul judetean APIA Arad pentru a solicita ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru anul 2014, pentru speciile ovine/caprine, pot beneficia de credite pentru finanţarea activităţilor curente. „Valoarea acestor credite este de maxim 20 lei/cap de animal eligibil şi se poate accesa în baza unei adeverinţe eliberate de Centrul Judeţean APIA Arad care constituie garanţie pentru acordarea unui credit de lucru de către una dintre băncile – majoritatea bancilor – care a încheiat convenţie cu APIA” – precizează Gheorghe Alda, director al APIA Arad.

Procedura

Pentru a intra în posesia sumei acordate sub formă de credit, crescătorii de animale din speciile ovine/caprine trebuie să parcurgă următoarele etape: *să se prezinte la una dintre băncile cu care APIA are încheiată convenţie de unde solicită eliberarea unei adeverinţe în care se menţionează contul prin care se va derula această operaţiune bancară; *cu această adeverinţă se prezintă la APIA Arad (str. Fraţii Neumann, nr. 10, etajul 3), de unde primesc adeverinţa „înregistrare beneficiar” în care sunt menţionate numărul de animale eligibile precum şi suma totală aferentă acestora; *cu această adeverinţă se prezintă la banca unde au contul, pentru finalizarea procedurilor în vederea obţinerii sumei.
„Adeverinţele se elibereaza numai titularului din cererea de plată sau împuternicitului legal, după caz, în baza BI/CI/CUI după caz, în original” – atrage atenţia directorul APIA Arad.

Şi pentru vaci

APIA Arad eliberează adeverinţe şi crescătorilor de bovine care au depus cerere pentru a solicita ajutoare naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru anul 2014, pentru specia bovine, care doresc sa beneficieze de credite pentru finanţarea activităţilor curente. Valoarea acestor credite este de maximum 300 lei/cap de animal eligibil. Procedura de obţinere a creditelor este aceeaşi ca cea aplicabilă crescătorilor de oi şi capre.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !