Bani pentru motorina fermierilor

De Monica Ardelean
Bani pentru motorina fermierilor
Fermierii trebuie să depună cereri pentru a recupera banii pentru motorina utilizată în agricultură.

Arad. 31 octombrie este termenul limită pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de stat prin rambursarea diferenței de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul III din acest an.
„Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultura. Valoarea se calculează în lei pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, potrivit legii, respectiv cursul de schimb valutar utilizat pentru calculul valorii în lei a accizelor în anul 2014 este 1 euro = 4,7380 lei. Astfel este 379,395 euro/1000 litri, respectiv 1,7975/litrul de motorină” se specifică în comunicatul APIA.
Ce documente trebuie depuse
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare.
Tot până la finele acestei luni trebuie depuse și cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru plata primelor de asigurare pentru culturile agricole înființate în primavara anului 2014.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !