Banicioiu: “Incet, incet vom avea baze sportive”

De Andreea Pintea
2Comentarii
Banicioiu: “Incet, incet vom avea baze sportive”
ARAD. Introducerea a 4 ore de sport pe săptămână în rândul elevilor, redeschiderea bazelor sportive şi reînfiinţarea concursurilor sportive naţionale au fost doar câteva dintre temele abordate de Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, prezent sâmbătă la Arad.

„Proiectul celor 4 ore de sport în şcoli este foarte important pentru că elevii nu mai sunt obişnuiţi să facă mişcare şi astfel se ajunge ca bolile cardio-vasculare să îi afecteze la vârste foarte fragede. Pot să spun, cu siguranţă, că din anul şcolar 2013-2014 se vor introduce aceste ore pentru elevii din ciclul primar, urmând ca mai apoi să îl extindem la ciclul gimnazial şi în licee. În acest sens avem o comisie interministerială, cu Ministerul Educaţiei, în cadrul căreia ne întâlnim săptămânal şi punem la punct modul în care se va aplica acest proiect”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Investiţiile, pe viitor

Întrebat de situaţia pratică a bazelor de sport şi a terenurilor, Bănicioiu a răspuns: „E drept că nu avem destul baze de sport, dar vom începe cu cele pe care le avem. Încet, încet vom avea şi terenuri şi baze sportive. Trebuie să începem de undeva”. La capitolul investiţii, ministrul nu a dat exemple concrete de obiective pe care le va finanţa în Arad, spunând că în acest moment a întocmit o listă a priorităţilor în urma discuţiilor cu edilii din localităţi şi că va analiza posibilităţile de finanţare dar că „situaţia economică este extrem de şubredă”.

Un alt subiect atins de Bănicioiu a vizat reintroducerea concursurilor sportive naţionale – după exeplul Daciadei, demnitarul considerând că în acest fel s-ar putea crea o bază de selecţie foarte bună pentru diversele federaţii sportive.

Pe plan politic, ministrul s-a întâlnit cu primarii PSD din Arad şi a avut doar cuvinte de apreciere pentru cei doi deputaţi PSD – Dorel Căprar şi Flavius Măduţa, cât şi pentru echipa de tineret a social-democraţilor.

Analiza DJTS

În ceea ce priveşte Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Arad, ministrului i s-a atras atenţia că actualul director – susţinut de UDMR, are şi un club de fotbal, iar Bănicioiu a declarat: „Voi analiza situaţia de la DJTS, atât la nivel de conducere cât şi la nivel de baze sportive pe care le deţin”.

Bănicioiu: toate pensiile scad2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor