Bilant de milioane la GAL MVC

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
3Comentarii
Bilant de milioane la GAL MVC
Veşti bune pentru arădeni: fonduri europene de aproximativ 2 milioane de euro vor fi investite în nord-estul județului.

Arad. Locul III pe ţară pentru Grupul De Acțiune Locală Micro-regiunea Văilor Crișurilor Alb și Negru în ceea ce privește implementarea strategiei de dezvoltare a zonei, cu circa 65% din fondurile europene disponibile contractate deja. Un motiv de mândire pentru arădenii de aici şi de pretutindeni. „Este un motiv de bucurie pentru noi să știm că în urma muncii de un an de zile am reușit să aducem în teritoriul GAL MVC fonduri de aproximativ 1,5 milioane de euro. Dacă la acești bani, contractați deja, adăugăm și contractul de funcționare al GAL-ului, ajungem undeva la 2 milioane de euro, bani ce au contribuit deja sau vor contribui în perioada imediat următoare la dezvoltarea zonei de nord-est a județului”, a declarat Ioan Jura, președintele GAL.

Conferință de anvergură

Rezultatele deosebite ale GAL MVC au fost subliniate în cadrul conferinței anuale de către oficialitățile prezente. Astfel, directorul OJPDRP Arad, Adrian Nogea, a precizat că „în calitate de finanțator, Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit nu poate decât să se bucure și să aprecieze rezultatele obținute de colegii noștri de la GAL MVC. Doresc să îi asigur de sprijinul nostru în continuare și să le doresc succes în munca ce o mai au de depus”.

La rândul său, coordonatorul CDRJ Arad, Nelu Achim a explicat: „Toate cele patru GAL-uri din județul Arad au avut performanțe apreciabile, dar trebuie să subliniez rolul de catalizator al acestui GAL în ceea ce privește implementarea strategiilor de dezvoltare locală”.

Implicare națională

Nici la nivelul implicării naţionale nu stăm rău. Pe lângă bilanțul reușitelor locale, în cadrul conferinței a fost subliniată printre altele şi implicarea echipei GAL MVC în acțiunile întreprinse de Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România. „Și cu ajutorul reprezentanților GAL MVC, FNGAL a reușit să demonstreze că este o adevărată forță motrică pentru dezvoltarea rurală din România, dar și un partener de dialog constructiv pentru Ministerul Agriculturii, Autoritatea de Management sau APDRP. Cu astfel de oameni, dezvoltarea rurală este pe drumul cel bun”, a declarat președintele FNGAL, Alexandru Potor.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor