Bilanţ pe două luni la IȘJ

De Eugen Rogojan
Bilanţ pe două luni la IȘJ
Inspectoratul Școlar Județean informează despre activitățile întreprinse în perioada martie-aprilie 2017.

Ședințe de instruire, inspecții de specialitate, festival internațional de muzică și dans, concurs de matematică, festival de științe și examen de definitivat, toate acestea sunt câteva dintre activitățile realizate de către Inspectoratul Școlar Județean Arad în perioada martie-aprilie.

Instruiri și inspecții

Pe data de 31 martie, la Colegiul „Csiky Gergely” din Arad, a avut loc ședința de instruire a președinților Comisiilor de organizare și administrare a Evaluării Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Conform comunicatului emis de Inspectorat, „scopul acestor evaluări este de remediere școlară și de diagnoză a sistemului de învățământ”.

În perioada 23-27 martie 2017, la cinci instituții de învățământ din Arad, Caporal Alexa, Beliu și Lipova, au avut loc inspecții de specialitate la disciplinele tehnologice. Inspecția a fost efectuată de către un inspector școlar general din cadrul Ministerului Educației Naționale (M.E.N) și de către inspectorul școlar pentru învățământ profesional și tehnic din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad.

Concursuri și festivaluri

Festivalul Internațional de Muzică și Dans „Ghiocelul de Argint”, aflat la cea de-a 24 ediție, a fost inclus în Calendarul Național al Activităților Educative, fiind avizat și finanțat de M.E.N. Prin comunicatul de presă emis, IȘJ-ul ne informează că „la ediția din acest an au participat concurenți și echipe din 18 județe și șase țări: Serbia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Macedonia și Ucraina, înregistrându-se peste 800 de participanți”. Palatul Copiilor Arad a reușit să obțină în total 20 de premii, instituția fiind și organizator al concursului.

Din 31 martie și până pe 2 aprilie, la Colegiul Național „Moise Nicoară”, a avut loc cea dea 31-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică Memorialul „Traian Lalescu”. Evenimentul a fost organizat sub patronajul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara, fiind dedicat memoriei matematicianului Traian Lalescu.

Festivalul Științei se desfășoară și el tot în aprilie, în zilele de 4, 5 și 6 ale lunii. Acesta se desfășoară la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal”, unde, conform Inspectoratului Școlar Județean, „vor fi prezente 27 de școli arădene alături de reprezentanți ai Universității Aurel Vlaicu din Arad, ai Universității Vasile Goldiș din Arad și ai Universității de Vest din Timișoara”. Scopul evenimentului este de a prezenta experimente științifice atractive pentru elevi, menite să le trezească acestora interesul pentru știință.

Definitivat

Primele zece zile ale lunii aprilie sunt dedicate completării dosarelor candidaților la Examenul național de definitivare în învățământ 2017. „În județul Arad sunt înscriși 162 de candidați. Pentru a veni în sprijinul candidaților, IȘJ Arad și Casa Corpului Didactic Alexandru Gavra Arad, au organizat în luna martie cursuri de pregătire în specialitate și didactica specialității. Examenul în sine va avea loc în data de 20 aprilie 2017” – anunță purtătorul de cuvânt al IȘJ Arad, Inspector școlar Laura Nădăban.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !