Bîlcea: miza pe spital şi drumuri

De Adriana Barbu
4Comentarii
Bîlcea: miza pe spital şi drumuri
© Foto: Imagine actuala cu Oncologia Foto: V.G.
Vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea, spune că Oncologia rămâne prioritatea judeţului, dar pe listă se află şi eliminarea corecţiilor de la fondurile europene.

Oncologia e pe primul loc, dar şi drumurile sunt prioritare iar corecţiile aplicate proiectelor pe fonduri europene ar trebui eliminate. Sunt câteva din ideile subliniate de Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, care a participat luni la o întâlnire, la Debrecen, cu reprezentanţii celor opt judeţe care formează regiunea de graniţă Ungaria-România (patru din ţara noastră, patru din ţara vecină).

Potrivit comunicatului remis de Consiliul Judeţean Arad, discuţiile s-au ghidat pe deschiderea cât mai urgentă a axelor de finanţare transfrontalieră, cât şi pe implementarea proiectelor fără corecţii ulterioare.

Care e interesul judeţului pe acest sector? „Prioritatea noastră pe acest segment rămâne modernizarea secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean, dar ne dorim şi finanţarea unor proiecte de infrastructură rutieră. Estimăm că în acest exerciţiu bugetar, 2014-2020, vom putea atrage pentru judeţul nostru circa 25 de milioane de euro”, a declarat Sergiu Bîlcea, raportat la proiectele propuse de judeţul Arad. Vicele de la CJA mai spune că un alt subiect important, legat tot de proiectele transfrontaliere, este cel al posibilelor rambursări de fonduri. „Sunt aşa-numitele «corecţii», aşa cum s-a întâmplat şi la «Drumul Vinului». Pentru ca, pe viitor, să evităm asemenea «corecţii», toate cele patru judeţe care facem parte din regiunea de graniţă Ungaria-România vom solicita Guvernului României clarificări în privinţa legislaţiei, a posibilelor interpretări, în ceea ce priveşte proiectele europene, implicit fondurile transfrontaliere. Spre exemplu, în anumite aspecte, cum ar fi cel al ajutoarelor de stat, situaţia e neclară, uneori interpretabilă. Aşteptăm un răspuns din partea Guvernului României tocmai pentru a evita să dăm înapoi bani europeni, pe care îi accesăm greu, ca urmare a unor proiecte pentru care aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean munceşte din greu”, a completat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Judeţele vizate

Cele opt judeţe care formează regiunea de graniţă Ungaria-România sunt Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş (din partea română), respectiv Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád (din partea maghiară). Întâlnirea reprezentanţilor celor opt judeţe a avut loc luni, 8 august, la Debrecen, iar judeţul nostru a fost reprezentat de Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor