Buluc la banii de caldura

De Diana Dutu
Buluc la banii de caldura
  ARAD. 6.471 de cereri pentru obţinerea ajutorului de încălzire a locuinţei au fost depuse până, miercuri, 7 noiembrie, la centrele Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară (DDAC) din Arad.

Cele mai multe (4.801) aparţin celor care se încălzesc cu energie termică, în timp ce 944 au fost depuse de cei care îşi încălzesc locuinţa cu lemne şi doar 726 de cei care se încălzesc cu ajutorul gazelor naturale. Numărul cererilor depuse până acum este mai mare decât în perioada similară a anului trecut. „Se pare că se vine mult mai echilibrat la centre, ceea ce ne face să sperăm că în ultima parte a perioadei de depunere nu vom mai avea cozi atât de mari ca anul trecut” – spune Cezar Jancă, şef serviciu în cadrul DDAC.

Ultima zi în care se pot depune cereri pentru obţinerea ajutorului de încălzire începând din această lună, este 20 noiembrie. Cei care vor depunde documentele în 21 noiembrie vor putea primi banii de încălzire numai din decembrie

Anul trecut, până la sfârşiutul lunii noiembrie au fost depuse 11.623 de cereri pentru obţinerea ajutorului de încălzire a locuinţei. În acest an autorităţile aşteaptă aproximativ 9.000 de solicitări.

Cum s-ar explica această diferenţă? Se mizează pe faptul că vor fi mai puţine solicitări din partea celor care se încălzesc cu gaz şi energie termică dat fiind că au rămas aceleaşi bareme ca anul trecut. De asemenea, se speră ca cei peste 1.000 de arădeni eliminaţi anul trecut de pe lista beneficiarilor (în urma unor anchete sociale şi în urma confruntării informaţiilor date pe propria răspundere cu datele de la Direcţia fiscală) să nu mai depună cereri şi în acest an.

Bareme

Ajutorul financiar acordat de municipalitate este diferenţiat, în funcţie de venitul mediu pe membru de familie. Câştigul lunar nu poate depăşi 1.300 de lei pe lună pe membru de familie în cazul celor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Pentru cei care se încălzesc cu gaz, lemne, cărbuni sau combustibil petrolier, limita maximă de venit acceptat este de 615 lei. Arădenii care nu se încadrează în baremele stabilite, vor plăti preţul de 290 de lei gigacaloria, ceva mai mic decât anul trecut, când preţul întreg era de 307,4 lei.

 Evoluţie

Pentru sezonul rece noiembrie 2011-martie 2012 au fost depuse 13.470 de cereri pentru ajutorul de încălzire a locuinţei, cu peste 50% mai multe decât în sezonul rece precedent.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !