Cadavrele de pe Arad-Siria

De Adriana Barbu
24Comentarii
Cadavrele de pe Arad-Siria
O groapă cât un om. Şi e doar una din zecile de pe cel mai cunocut şi înjurat drum din judeţ, drumul Arad-Şiria. Un drum de care toată lumea s-a săturat în afară de politicieni. Pentru ei, însă, acest tronson e un argument electoral perfect, şi de o parte, şi de cealaltă.

Poate acesta este şi motivul pentru care am decis ca, de această dată, să nici nu-i mai întrebăm de sănătatea drumului în cauză, pe care toţi îl ştim grav bolnav, pentru că răspunsul îl cunoaştem deja. Unul politic, jenant, cu smiorcăieli şi fără persective. O scuză ridicolă de ambele părţi, fie că e vorba de Opoziţia PDL, de acum, din Arad (care acuză faptul că programul PNDI prin care acest drum urma să fie reabilitat a fost suspendat de Guvernul Ponta), fie de Puterea de la Bucureşti, prin vocile locale ale USL (care acuză că acest drum e în acest hal de ani buni, fără ca cei de la CJA, de care ţinea până acum tronsonul, să-i fi făcut ceva, sau faptul că licitaţia pe PNDI a fost cu probleme).

Dacă politicienii nu s-au săturat să pună aceeaşi placă ori de câte ori cineva, ajuns la capătul răbdării, întreabă de drum, şi să vorbească doar de cine are proprietatea asupra a ce a mai rămas din acest tronson, arădenii care circulă pe aici au ajuns la limită.


Sunteţi mulţumit de stare drumului Arad - Şiria?

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...

Mărtuire dureroasă

Cel mai recent exemplu este al unui arădean care, după ce şi-a rupt maşina în de pe acum celebra groapă situată în vecinătatea balastierei de după Horia, a venit cu măsurători şi poze, pentru a convinge pe cine mai trebuie convins că drumul cu pricina e un real pericol pentru viaţa participanţilor la trafic. Arădeanul a pozat groapa în care intră un om, cimitirul de capace de roţi, bare de maşini şi chiar roţi creat în jurul gropii, a măsurat şi a inventariat „călăul” care i-a distrus maşina.

O groapă cu care şi alţi arădeni au făcut, din păcate, cunoştinţă, o groapă care a îmbogăţit atelierele auto şi a ruinat buzunarele şi aşa goale ale arădenilor. O groapă care poate provoca tragedii şi poate lua cu ea vieţi omeneşti.

O tragedie anunţată

Tragedia bate la uşă pe drumul Arad-Şiria, drumul cu cele mai multe accidente rutiere din ultima perioadă. Dar poate că nici drama de pe şosea nu va fi suficientă pentru ca ceva bun să se întâmple pe acest drum. Până când cineva va acţiona, mărturiile dureroase de pe şosea le puteţi vedea pe aradon.ro.

Nu îşi asumă răspunderea

Nu pentru că am vrea să băgăm în seamă autorităţile, dar ultima noutate venită din această parte merită făcută cunoscută ca să mai punem paie pe foc la nervii noştri de pe şosele. De curând, CJA a trimis Prefecturii Arad o adresă prin care anunţă reprezentantul Guvernului în teritoriu despre faptul că instituţia nu îşi asumă nici o responsabilitate în caz de tragedii şi probleme pe drumul Arad-Şiria pentru simplul motiv că drumul nu mai e al consiliului, ci al ministerului. Prefectura a trimis mai departe această adresă Ministerului Dezvoltării, proprietarul drumului.

Replica lui Iotcu: Guvernul a preluat AradSiria

Dezastrul de pe Arad-Siria, in atentia lui Luca24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor