Campionat de Squash la Gemi Sport

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
Sportul cel mai sănătos din lume, şi la Gemi FOTO: JA
Sportul cel mai sănătos din lume, şi la Gemi FOTO: JA
ARAD. Un sport nu suficient de familiar în România. Doi jucători, două rachete, un teren şi o minge. Nu, nu este vorba de tenis, ci de squash.

Un sport care îşi are originile în anii 1500, când copiii de pe străzile Franţei se jucau lovind cu mingea un perete. Revenind la prezent, patronatul de la Gemi Sport a avut încredere să investească în SQUASH – sportul cel mai sănătos din lume (conform Forbes Magazine), asumându-şi totodată responsabilitatea de a promova aceasta activitate şi în Arad. Iar acum merge mai departe.

Căci lucrurile nu se opresc aici, pentru responsabilii de la Gemi, când vine vorba de acest sport. Gemi Sport a demarat un parteneriat împreună cu Asociaţia Pro Squash România, pentru organizarea TRANSYLVANIA OPEN SQUASH, primul campionat regional de squash pentru amatori, fără nici o taxă de participare, pentru cei care au dorit să se înscrie în acest campionat. Acest turneu open se va desfăşura în perioada 17 – 18.11.2012, simultan în opt oraşe din ţară, una dintre locaţii fiind Gemi Sport Arad (ca etapă locală de calificare). Etapa finală se va desfăşura la Cluj Napoca, în perioada 24 – 25.11.2012, pe un teren de squash mobil din sticlă special amenajat.

Patru finalişti

Revenind la etapa locală, aceasta se va desfăşura în sistem de grupe de câte cinci, fiecare cu fiecare, iar primii patru clasaţi din fiecare oraş se vor califica în etapa finală. În urma unui sistem de joc eliminatoriu, dintre cei 32 de finalişti se vor stabili câştigătorii concursului care vor primi premii în valoare de peste 1.800 euro.

Gemi Sport, împreună cu toţi cei implicaţi, doreşte ca acest prim campionat regional de squash din România să fie cel mai important eveniment de profil în 2012. „Sperăm, totodată, ca eforturile comune ale celor pasionaţi de squash, ale cluburilor participante, ale organizatorilor turneului, să ducă la promovarea în Arad a celui mai sănătos sport din lume”, declară reprezentanții Gemi.

Gemi Sport pune la dispoziţia participanţiilor la turneul regional de squash, dar şi celor care doresc să practice acest sport elitist, baza materială şi întreaga logistică, la cele mai înalte standarde de calitate şi profesionalism. Scopul final este creşterea notorietăţii, promovarea şi dezvoltarea practicării squash-ului ca şi sport în rândul tuturor comunităţilor, de la jucători începători până la cei experimentaţi.

Mult mai puţine kilograme

În plus, practicat în mod corect, squash-ul reprezintă şi o metodă bună de a scăpa de kilogramele în plus, în timpul unei sedinţe de o oră pierzându-se până la 1.000 de calorii. În acelaşi timp, pe lângă scăderea în greutate, un alt beneficiu este reprezentat de obţinerea unui corp mult mai tonifiat, atât la nivelul braţelor, cât şi al picioarelor, crescând rezistenţă cardiovasculară, puterea musculară, dar şi flexibilitatea.

Gemi Sport vine în întâmpinarea tuturor acelora care doresc să practice un sport în mod frecvent şi nu numai, în întâmpinarea persoanelor optimiste, ambiţioase, care caută un echilibru între viaţa profesională şi cea personală cu această ofertă.

La final, în piscine

Şi mai ai ceva în plus la Gemi, de care iubitorii acestui sport nu pot beneficia oriunde, ci doar aici. Căci după o partidă de squash, în care ambii jucători îşi epuizează resursele fizice, se cuvine un binemeritat răsfăţ într-una dintre piscinele cu apă termală de la Gemi Sport, pentru refacerea organismului după efort, pentru recuperare, pentru relaxare. După ce şi-au consumat întreaga energie, bazinele complexului sportiv din Micălaca zona 300 îi aşteaptă pe iubitorii sportului pentru cel mai frumos moment al zilei: cel al relaxării totale cu toate beneficiile pe care le aduce de pe acum faimoasa apă termală de la Gemi.

10 motive ca să începi să joci SQUASH

1. O oră de squash te ajută să pierzi între 700-1.000 de calorii, ceea ce este cu 70 % mai mult decât o partida de tenis.

2. Dezvoltă agilitatea şi viteza de reacţie.

3. Spirit competiţional şi de întrecere.

4. Poate fi jucat atât pentru relaxare, cât şi pentru menţinerea în formă (tonifiere musculară).

5. Dezvoltarea corporală armonioasă prin complexitatea mişcărilor şi viteza lor (excelent exerciţiu pentru modelarea muşchilor fesieri).

6. Se poate practica ca sport de performanţă individual, în echipă sau mixt.

7. Descărcare a nervilor şi eliberare de energii negative prin lovirea cu mingea a pereţilor.

8. Mijloc de socializare şi de întărire a legăturilor interpersonale.

9. Un grad scăzut de accidentare, putând fi practicat indiferent de anotimp.

10.Unul dintre cele mai sănătoase sporturi (revista Forbes 2003 ).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !