Cangurul nu este in „curtea” Primariei

De Simion Todoca
6Comentarii
Cangurul nu este in „curtea” Primariei
ARAD. Primăria Arad a fost „somată” de către Fundaţia „Vier Pfoten” România să efectueze o anchetă, pentru a stabili cine se face vinovat de moartea cangurului fugărit de către copii în Aradul Nou.

Redăm integral sesizarea: „Fundaţia pentru Protecţia Animalelor «Vier Pfoten» România vă solicită demararea unei anchete privind cazul prezentat în articolul de presă din data de 15.01.2014 şi preluat de mai multe publicaţii. Conform articolului, un cangur a murit în portbagajul unei maşini de poliţie, după ce a fost fugărit de către copii. Provenienţa animalului nu este cunoscută. Fundaţia «Vier Pfoten» România vă solicită următoarele informaţii: 1. Care este provenienţa animalului? 2. Care sunt împrejurările în care acesta a ajuns pe câmp? 3. Care sunt condițiile în care acesta a fost capturat? 4. Care sunt împrejurările în care animalul a decedat? Menționăm că, în conformitate cu Legea nr.9/2008, art.9.(1), deținătorii de animale pot deține animale sălbatice, potrivit legii, numai dacă sunt autorizați de Direcția Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor județeană, respectiv a municipiului București. De asemenea, constituie infracțiuni următoarele fapte: (11) a) deținerea și comercializarea de animale sălbatice de către persoane fizice și juridice neautorizate, cu excepția grădinilor zoologice. Faptele de mai sus se sancționează cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă penală de la 500lei la 10.000 lei și confiscarea animalelor. Așteptăm răspunsul dumneavoastră, cu convingerea că veți găsi cea mai rapidă modalitate de aplicare a legii în acest caz”.

Nu este de competenţa Primăriei !

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici, a declarat că „Într-adevăr, sesizarea fundaţiei a fost înregistrată la noi, dar Primăria nu are nicio atribuţie în aplicarea legii menţionate. Sesizarea a ajuns la Poliţia Locală, care, deasemenea, nu are nicio tangenţă cu legea respectivă.

Taguri: , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor