Caravana „Sănătatea începe din farfurie” ajunge la Arad

De Adriana Barbu
1Comentariu
Caravana „Sănătatea începe din farfurie” ajunge la Arad
De la fructe la joacă şi elevi, până la sănătate. Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează pentru al patrulea an consecutiv programul educaţional „Sănătatea începe din farfurie”.

Iar cei care vor afla cum se trăieşte sănătos vor fi acum elevii din Vlaicu. Programul urmăreşte să promoveze o alimentaţie echilibrată pentru copii prin lecții deschise în școlile primare din 15 orașe, printre care şi Aradul. Pe data de 4 iunie, de la ora 9.00, Chef Cezar Munteanu se va întâlni cu elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu (strada Fulgerului nr. 2-4), pentru a duce la îndeplinire misiunea declarată a programului: de a cultiva o atitudine pozitivă faţă de nutriţie, care să se dezvolte odată cu creșterea copiilor.
Elevii din clasele I-IV incluşi în program vor urma lecţii în care li se vor prezenta cele mai importante fructe și legume pe baza beneficiilor pentru sănătate, transformându-le în supereroi.
„Ne bucurăm să începem din nou caravana <Sănătatea Începe din Farfurie> şi să învăţăm copiii să se hrănească sănătos şi să înţeleagă beneficiile legumelor şi fructelor pentru o dezvoltare corectă a minţii şi a trupului. În acest an, Marele Premiu va consta într-o tabăra în care copiii vor învăţa să gătească, să decoreze brioşe, să intre în tainele teatrului şi să participe la numeroase alte activităţi educative”, susţine Daniela Sima, Marketing Manager Selgros Cash&Carry România.
Ce spune profesorul de „bucate”? „Anul trecut am întâlnit peste 1.700 de copii entuziaşti şi curioşi, care au descoperit în fructe şi legume nişte prieteni de încredere. Iar acum, pornim din nou la drum în toată ţara pentru a întâlni şi a cunoaşte şi alţi copii isteţi şi curioşi, dornici să înveţe ce se ascunde în spatele legumelor şi fructelor. Cei mici nu sunt în general mari fani ai fructelor şi legumelor sau sunt foarte selectivi, principala barieră fiind gustul. Prin combinaţii de alimente şi tehnici de gătire, unele poate necunoscute părinţilor, reinventăm sau dăm mai mult gust legumelor şi fructelor, făcându-le astfel mai prezente în mesele zilnice ale celor mici. Educaţia copiilor prin joacă şi sprijinirea părinţilor cu informaţii şi sfaturi practice de gătit sunt elemente esenţiale ale evoluţiei spre o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă”, a declarat Chef Cezar Munteanu, partener fondator al programului „Sănătatea începe din farfurie”
Anul trecut, peste 9.500 de copii și 57 de școli au participat la acest program.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor