Cardurile de sanatate, abia din februarie

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
10Comentarii
Cardurile de sanatate, abia din februarie
Arădenii nu vor fi nevoiţi să folosească cardul de sănătate decât din luna februarie a acestui an.

ARAD. Nebunia cardurilor de sănătate continuă şi în acest început de an. Deşi cardurile au fost trimise către populaţie încă din luna octombrie a anului 2014, acestea vor deveni funcţionale abia din luna februarie a acestui an, nu din ianuarie, cum se estimase iniţial. Ministerul Sănătăţii a întocmit un proiect de hotărâre pentru modificarea actului legislativ care reglementează cardurile de sănătate şi funcţionarea lor.

„Utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate de către asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se face începând cu 1 februarie 2015”, se arată în proiectul de hotărâre, proiect aflat în prezent la transparenţă decizională. Aşa că arădenii care vor merge la medic nu sunt obligaţi să ducă, pentru moment, şi cardul de sănătate.

Sute de mii

Pentru judeţul Arad au fost tipărite 286.235 de carduri de sănătate, posesorii acestora fiind asiguraţii de peste 18 ani. Marea majoritate a cardurilor au fost distribuite deja, primii care au intrat în posesia lor fiind salariaţii şi pensionarii, consideraţi categorii de asiguraţi bine definite, după cum au anunţat cei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Arad. Cei care nu au primit deja cardurile prin poştă trebuie să se prezinte la sediul casei de asigurări pentru a intra în posesia lor.

În paralel

Arădenii care se vor prezenta la medic după data de 1 februarie vor trebui să aibă asupra lor şi cardurile de sănătate, acestea urmând să fie activate de către medicii de familie. Cu toate acestea, sistemul vechi, cu trimiteri pe hârtie şi reţete clasice, va funcţiona în paralel cu cardurile de sănătate pentru ca toate părţile implicate (pacienţi, medici, farmacişti) să se acomodeze cu noul sistem.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor