Ce propuneri susțin arădenii pentru Fisc

De Monica Ardelean
Ce propuneri susțin arădenii pentru Fisc
Controalele fiscale ale ANAF aplicate IMM-urilor au fost „amendate” cu măsuri organizatorice, administrative și legislative de către CNIPMMR.

ARAD. Amenzi, controale, firme închise de ANAF și foarte multe replici, reacții, acuze. Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România, cei care au reacționat la valul de amenzi al ANAF atât la nivel central, cât și local, au venit cu o serie de propuneri pentru autorități.

Una dintre ele ar fi creșterea accesului la informații al IMM-urilor. A fost solicitată publicarea Codului fiscal, a Codului de procedură fiscală și a celorlalte acte normative cu caracter fiscal în formă actualizată și consolidată, cu toate modificările și completările ulterioare, pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. De asemenea, s-a cerut publicarea datei înregistrării unei societăți în Registrul Contribuabililor inactivi disponibil pe site-ul ANAF, pentru a se putea verifica situația de fapt a acelei societăți de la o anumită dată. A fost solicitată și asigurarea accesului gratuit pentru IMM-uri la informații din Registrul Comerțului, pentru a se putea verifica eficient situația furnizorilor/prestatorilor cu care sunt încheiate contracte sau sunt în derulare comenzi.

Amenzi individualizate

Măsurile administrative propuse vizează o mai bună comunicare cu fiscul, introducerea avertismentelor înainte de aplicarea amenzilor, iar acestea, când trebuie date, să fie individualizate și raportate la gravitatea faptei și diferențiate pe categorii de contribuabili. O altă măsură a fost
eliminarea subiectivismului și a promovării protecției unor interese în activitatea de control prin adoptarea unor măsuri de perfecționare a procedurilor și trainingului în cadrul ANAF – și anunțarea lor în trimestrul II 2015.
Reprezentanții CNIPMMR au mai făcut și o serie de modificări legislative care au fost aduse la cunoștința autorităților în speranța că vor fi discutate și analizate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !