Ce spune directorul Bănăţean despre salariul pe care îl primeşte

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
31Comentarii
Ce spune directorul Bănăţean despre salariul pe care îl primeşte
© Directorul Gheorghe Bănăţean Foto: JA
Directorul Companiei de Apă Arad a explicat faptul că venitul său este stabilit clar prin lege.

Nu îşi cere el salariul, nu el stabileşte cât câştigă, ci acest lucru o face legea. Asta ne-a spus Gheorghe Bănăţean, directorul Companiei de Apă Arad, după ce Jurnal arădean şi www.aradon.ro au scris despre salariul foarte mare al şefului de la Apă. Flancat de directorul economic al companiei, Alina Costea, Bănăţean a ţinut să precizeze că veniturile lui sunt stabilite clar prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 109, cea care face referire la guvernanţa corporatistă. „Veniturile managerului sunt stabilite clar prin OUG 109 şi completările ulterioare. Tot prin lege este stabilită şi componenta variabilă a venitului. Este vorba despre bonusarea aferentă îndeplinirii indicatorilor de performanţă. În lege scrie faptul că salariul managerului trebuie să fie de şase ori salariul mediu din domeniul de activitate. Totodată, dacă indicatorii de performanţă sunt realizaţi, tot prin lege s-a stabilit că managerul beneficiază de valoarea a 12 salarii. Bonusarea se oferă trimestrial, cu o singură condiţie: îndeplinirea indicatorilor de performanţă”, a spus Alina Costea.

Nu îşi ia bonusurile

Gheorghe Bănăţean a spus că nu îşi încasează bonusul integral, respectiv cele 12 salarii. Şi asta pentru că indicatorii de performanţă nu sunt îndepliniţi de fiecare dată. „De exemplu, în lunile de iarnă nu reuşim să bifăm indicatorii de performanţă. În lunile ianuarie, februarie, martie, octombrie, noiembrie şi decembrie nu facem profit. Compania de Apă face profit doar în lunile de vară”, a spus Bănăţean. Ca atare, nu încasează 12 salarii cu titlu de bonus, ci numai vreo şase.

Cât câştigă?

Bănăţean a vorbit şi despre câştigurile sale. Salariul de încadrare este de aproximativ 15.000 de lei, de aici fiind trase impozitele şi taxele plătite de fiecare angajat către stat. Totodată, pe lângă salariul lunar, dacă îndeplineşte criteriile de performanţă, Bănăţean primeşte contravaloarea a 12 salarii care sunt împărţite în patru trimestre. Aşadar, o dată la trei luni, se face o analiză şi, dacă indicatorii de performanţă au fost „bifaţi”, trei salarii de 15.000 de lei intră în conturile directorului. În cazul în care acei indicatori nu sunt realizaţi, bonusarea nu este alocată. „Nu avem cum să ne jucăm cu banii. Avem controale de la Curtea de Conturi, noi trebuie să justificăm fiecare leu cheltuit”, a spus Bănăţean.

Răspundere uriaşă

Aşadar, cu legea în mână, directorul Companiei de Apă Arad încasează lunar o „căruţă de bani”. „Sunt bani meritaţi. Pentru că la Compania de Apă se lucrează cu zeci de milioane de euro fonduri europene, este o răspundere uriaşă”, a ţinut să precizeze Alina Costea, directorul economic al CAA.31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor