Cel mai deştept cedează

De Daniel Scridon
1Comentariu
Bernadett Balint
Bernadett Balint
Este oficial: Bernadett Balint se desparte de CS Muncipal Arad!

Bernadett Balint rămâne, cu siguranţă, o figură importantă pentru tenisul de masă arădean şi implicit pentru Clubul Sportiv Municipal, culori pe care le-a apărat timp de peste nouă ani. Perioadă în care a adunat sute de medalii, atât naţionale cât şi internaţionale, convocări la loturile naţionale, dar şi diferite premii şi distincţii oferite pentru performanţele obţinute. Sosită la Arad pe vremea când director al clubului era regretatul Eugen Roman, „Detti” şi-a făcut datoria faţă de CS Municipal, fiind un exemplu de educaţie, caracter, devotament şi valoare. Susţinută fantastic de familie, care i-a fost alături necontenit, Balint a crescut de la an la an, iar ofertele tentante au împins-o spre Germania, unde evoluează cu succes pentru echipa de primă ligă Kolbermoor şi recent spre Ungaria, ea fiind cooptată în lotul naţional de senioare.
Sătul de şicane şi umilinţe, tatăl sportivei, Jozsef Balint a decis – împreună cu „Detti” – să-şi rezilieze, în condiţii amiabile, contractul cu CSM Arad. După principiul: cel mai deştept cedează!

Şi-a făcut datoria

Spicuim câteva din declaraţiile tatălui sportivei, aşa cum apar acestea pe site-ul oficial al clubului:„Încă din vară am insistat să clarificăm situaţia ei, pentru că am vrut să îşi încheie cu bine contractul, să continue aici, să facă facultatea la Arad, să vedem ce va fi din toamnă, dacă va avea cu cine juca, dacă vor fi bani pentru concursuri, pentru că ea a ajuns la un anumit nivel şi avea nevoie de meciuri internaţionale. Din păcate nu am avut cu cine discuta şi ne-am simţit abandonaţi. Aşa am decis să plecăm în Ungaria. Detti are cetăţenie dublă, română şi maghiară, iar Federaţia din ţara vecină insistă de mulţi ani pentru a o coopta. Pentru performanţă, trebuia să luăm această decizie. În fine, am discutat cu antrenorul Cristi Dodean şi cu directorul Vasile Bociort, care ne-au dat dezlegarea, am reziliat contractul în condiţii amiabile. Au fost înţelegători şi i-au urat lui Detti noroc în carieră, iar la final ne-am strâns mâna. Au fost nouă ani cu bune şi rele, cu spuse şi nespuse, cu multă muncă, stres şi rezultate, o etapă importantă din viaţa lui Detti, care cred că şi-a făcut pe deplin datoria faţă de club, oraş şi ţară”.

Şi-a pus cenuşă-n cap!

Probabil, în schimbul „autografului” care pecetluia „divorţul” de CS Municipal, tatăl sportivei şi-a pus cenuşă-n cap: „Vreau să îmi exprim regretul că a ieşit aşa în acel articol. Nimeni nu este de vină, nici ziaristul, care şi-a făcut treaba, nici conducerea clubului sau Cristi Dodean, care până la urmă au vrut binele jucătoarei. Am spus la nervi unele lucruri, sunt puţin mai vulcanic, iar acum regret acele declaraţii şi îmi cer scuze dacă am supărat sau jignit pe cineva. Chiar dacă am mai avut câteodată neînţelegeri, vreau să îi mulţumesc antrenorului Cristi Dodean pentru cei nouă ani în care a fost alături de Detti”.

„Ne preţuim valorile”

Din ciclul „Ne preţuim valorile”, Bernadett Balint se alătură pe lista jucătoarelor de tenis de masă care au părăsit Clubul Sportiv Municipal Arad, unde le găsim pe Andreea Balogh ori Bianca Crişan. Semn că lucrurile merg „ca unse” la secţia de tenis de masă coordonată de Cristi Dodean.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor