Cele mai profitabile firme din Arad

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
5Comentarii
Cele mai profitabile firme din Arad
Cel mai mare profit a fost în domeniul cercetare, high tech și dezvoltare. În topul angajatorilor ocupă locul 27 cu 381 angajați.

ARAD. Au avut profit în milioane de euro și ocupă primele locuri în topul firmelor realizat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. Sunt firme, cele mai multe multinaționale, care își desfășoară activitatea în județul Arad. Pe locul I este firma Coficab Eastern Europe (domeniul fiind cercetare, dezvoltare și high tech) care a înregistrat în 2012 un profit de 22 milioane de euro, urmată, la mare distanță (calculată în milioane de euro) de Redwood Investments cu peste 12 milioane de euro profit. Locul III este ocupat de Contitech Thermopol România cu peste 6 milioane euro. Urmează Webasto, Rosko Textil și Leoni Wiring.

Pe locul 7 este firma Contor Grup cu un profit de aproape 4 milioane de euro și, ceva mai jos în clasament, Metalcomp Internațional cu puțin peste 3 milioane euro. Cea de a doua mare firmă care se ocupă în principal de reciclarea deșeurilor, Remat M.G., ocupă locul 58, marcând un profit de 0, 842 milioane euro.

Dacă prima clasată are ca domeniu cercetare, dezvoltare și high tech, a doua activează în domeniul serviciilor în timp ce următoarele șapte clasate au ca domeniu de activitate industria.

Agricultura locul 12

Prima firmă cu domeniul agricol intrată în top 100 este Combinatul Agroindustrial Curtici cu 2,825 milioane euro şi un onorabil loc 12 iar, la mică distanță (locul 14), Agricola San Giorgio, cu aproape 2 milioane și jumătate de euro profit. Și tot în primele 20 este și Combinatul Agroindustrial Olari cu 2 miloane euro profit.

Printre companiile menționate în topul primelor 100 de firme după cifrele de la secțiunea profit este și Compania de Apă Canal Arad, care reușit ca în 2012 să facă 1, 197 milioane profit.

Astra Vagoane

Cunoscută firmă arădeană Astra Vagoane Călători, care a înregistrat în anul 2012 un profit de 1, 586 milioane euro, s-a clasat în topul CCIA pe locul 25.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor