Cetatea Aradului a intrat in „circuitul” pustimii

De todoca
3Comentarii
Cetatea Aradului a intrat in „circuitul” pustimii
ARAD. Sute de copii au „invadat”, vineri, Cetatea Aradului, în cadrul acţiunii „Porţi deschise”, organizată cu ocazia „Zilei Armatei Române”.

De această dată, puştanii au avut libertate aproape deplină, iar puştoaicele s-au putut distra în voie cu tot felul de puşti (automate, semiautomate etc), lipsind supravegherea ochiului vigilent al mămicii sau tăticului, pentru că au venit în Cetate în cadru organizat, sub supravegherea învăţătoarelor. Care, evident, nu puteau să-i supravegheze drastic pe toţi. Viitorii luptători de comando au făcut pe vitejii „trăgând”cu mitralierele de pe TAB-uri sau cu alte tipuri de armament, la corturile special amenajate. „Deliciul” cel mai mare pentru ei a fost, însă, anihilarea unor „terorişti” dintr-un autoturism de către luptătorii din două TAB-uri şi un ARO. Micuţii au salutat cu aplauze victoria totală a soldaţilor şi s-au distrat grozav de ţipetele speriate pe care le-au scos câteva mămici rătăcite pe acolo, în momentul în care au început să „latre căţelele” de pe TAB-uri. După ce au fost culeşi de pe platou „teroriştii morţi” iar unitatea de foc s-a retras victorioasă, toţi au năvălit la locul bătăliei, într-un final apoteotic.

 

Falcă : Politicul blochează intrarea Cetăţii în circuitul civil

Invitat cu ocazia zilei „Porţilor deschise la Cetate”, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a vizitat standurile de pe platou, discutând cu militarii despre tipurile de armament şi furnituri expuse, despre războaiele în care au fost folosite etc. În cadrul unui „briefing” ad hoc, primarul le-a explicat ziariştilor că politicul este vinovat pentru neincluderea Cetăţii în circuitul civil şi că este o mare pierdere pentru Arad nevalorificarea potenţialului turistic al Cetăţii. Conform spuselor sale, pentru ca toate zonele de interes ale Cetăţii să fie puse în circuitul turistic, fiecare cu specificul său, ar fi nevoie de şapte ani de la predarea către Primărie. Costul estimativ ar fi de 190 milioane de Euro, bani care ar putea veni din fonduri europene, proprii şi guvernamentale. Falcă este convins că ar veni să viziteze Cetatea turişti din toate ţările care, într-un fel sau altul, au avut legătură cu aceasta. Ultima fază de intrare a Cetăţii în circuitul turitic ar fi, în viziunea lui Falcă, integrarea ştrandului în Cetate (sau invers), prin crearea unei legături cu o nouă faleză pe partea cealaltă a Mureşului. Întrebat dacă se va organiza un referendum pentru trecerea Cetăţii în circuitul civil, Falcă s-a referit la iniţiativa Rotary, considerând că, după ce demersul civic al acestei asociaţii capătă o anumită consistenţă şi susţinere, ar putea solicita ea referendum.

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor