Cifre noi pentru liber-profesionisti

De Diana Dutu
Cifre noi pentru liber-profesionisti
În atenţia persoanelor asigurate cu contract de asigurare socială la Casa de Pensii.

ARAD. Conform prevederilor Legi 340/2013, a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014 este de 2.298 lei. Cota de contribuţie de asigurări sociale pe anul 2014 pentru condiţii normale de muncă este de 31,3%.

Baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale pentru asiguraţi o constituie venitul lunar asigurat, înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, respectiv 804 lei şi nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia, respectiv 11.490 lei.

Precizări

„Anunţăm persoanele asigurate în sistemul public de pensii pe bază de contract de asigurare socială, al căror venit asigurat înscris în contractul de asigurare socială, încheiat cu Casa Judeţeană de Pensii Arad, este mai mic decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, respectiv 804 lei, că începând cu data de 1 ianuarie 2014, venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială este de 804 lei, iar contribuţia lunară este de 252 lei, reprezentând venitul lunar minim asigurat, respectiv contribuţia lunară minimă datorată” – atrage atenţia Ioan Riviş, şef Serviciu Evidenţă Contribuabili din cadrul CJP Arad.

Carnet de muncă

Persoanele care au depus carnetul de muncă la Casa Judeţeană de Pensii şi nu l-au ridicat, sunt rugate să se prezinte la sediul CJP Arad, camera 9, pentru ridicarea carnetului de muncă.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !