Cinci martori audiati in dosarul Abel

De Ioana Costas
1Comentariu
FOTO Ioana Costas
FOTO Ioana Costas
Tânărul care a văzut mașina lui Adrian Buleu arzând în pădure la Vladimirescu, doi frați care au lucrat “la negru” ca și barman, respectiv ospătar la terasa restaurantului Riviera, un client care frecventa baza sportivă jucând tenis și gestionara complexului.

CARAȘ-SEVERIN. Aceștia sunt cei cinci martori care au depus, joi, mărturie în procesul în care Adrian Buleu este judecat pentru că l-ar fi omorât pe Abel Apostol. Pe rând, cei cinci, au depus mărturie. Dacă în ceea ce-l privește pe tânărul care se afla în seara de 1 Mai 2013, la pădurea Vladimirescu și care a anunțat la 112 faptul că o mașină arde în apropiere, dar și pe clientul care juca tenis la baza sportivă Riviera, nu au fost făcute alte declarații, cei doi menținându-le pe cele date în faza de urmărire penală, nu la fel au stat lucrurile și în cazul fostei gestionare a complexului Riviera. Femeia e precizat în fața judecătorului de caz că-și menține declarația dată în faza de urmărie penală, însă întrebările procurorului și ale avocaților familiei Apostol au făcut-o să declare, în repetate rânduri, că nu-și amintește anumite aspecte ale unor convorbiri telefonice avute cu Alina și Adrian Buleu. Avocații familiei Apostol i-au cerut femeii să precizeze ce înseamnă “n-a putut omul ăsta să moară chiar așa dintr-o palmă”. Apărătorii susțin că fosta gestionară a spus acest lucru într-o convorbire telefonică purtată cu Alina Buleu. “Nu știu la ce m-am referit atunci când am i-am spus asta Alinei Buleu”, a venit răspunsul femeii.

Buleu i-a spus “la mulți ani” din arest

Într-o altă convorbire telefonică pe care fosta gestionară a avut-o cu Alina Buleu, aceasta i-ar fi reproșat soției lui Adrian că i-a trimis fiul, care lucra la Riviera, să spele pete de sânge de podeaua restaurantului. “De ce l-ai trimis pe fiu-mio să mai spele podeaua? Copiii aia (Coca și Ionică, angajați la restaurant) au spălat pe jos”, i-ar fi reproșat femeia Alinei Buleu. “Este posibil să fi făcut referire în timpul discuției telefonice de spălarea de pete de sânge de către fiul meu”, a declarat, joi, fosta gestionară a complexului Riviera, în fața judecătorului de caz. Întrebată dacă a fost sunată de Adrian Buleu după ce acesta a fost arestat preventiv și ce anume i-a transmis la telefon, femeia a recunoscut că inculpatul a contactat-o telefonic. “M-a sunat din arest, nu știu pentru ce. Cred că să-mi spună la mulți ani. Nu mai țin minte exact”, a mai declarat femeia.

buleu2

Nu l-au văzut pe Buleu

În ceea ce-i privește pe cei doi frați care au lucrat la Riviera ca barman, respectiv ospătar, acești au declarat în fața instanței că în seara de 1 Mai, între ora 19.00 și 20.00, nu l-au văzut pe Adrian Buleu sau mașina acestuia în zona bazei sportive, cu precizarea că nu au intrat în incinta restaurantului astfel că nu pot confirma sau infirma prezența lui Buleu în restaurant. Tot în același interval orar, frații au declarat că l-au văzut pe Abel Apostol pe terasa restaurantului și că acesta era binedispus.

Mandat de percheziție pentru casa lui Buleu

La terminarea ședinței, avocații familiei Apostol au adus la cunoștința judecătorului de caz, faptul că la dosar au anexat declarațiile unui martor nou. “Am anexat declarațiile unui martor la dosar. Există indicii din care rezultă că este posibil ca cadavrul să se afle la locuința lui Adrian Buleu din Sânpaul”, a spus unul din apărători. Noul martor susține că Adrian Buleu ar fi efectuat săpături de canalizare la locuința sa, în zilele ce au urmat dispariției lui Abel Apostol. Potrivit avocaților apărării următorul pas ar fi obținerea unui mandat de percheziție. Judecătorul de caz a hotărât să nu admită această cerere până nu va verifica informațiile furnizate de martor.

3 buleu

Următorul termen a fost fixat pentru data de 30 ianuarie când vor fi citați patru martori.

CITESTE SI:

Abel este mort!1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor