Cine e curajos? Văcean a dat în judecată CLM!

De Adriana Barbu
5Comentarii
Alin Văcean
Alin Văcean
Managerul Filarmonicii a cerut Tribunalului Arad să suspende hotărârea prin care CLM a refuzat să accepte evaluarea pozitivă a activităţii sale anuale.

Nu i-a plăcut că aleşii municipali nu i-au validat cea de a doua evaluare a activităţii sale anuale, evaluare în care a obţinut notă de trecere, aşa că a decis să conteste hotărârea prin care CLM respingea proiectul de hotărâre nr. 217/2015 referitor la aprobarea rezultatului final al evaluării anuale a managementului la Filarmonica de Stat Arad. Cam atâta tupeu are Alin Văcean, managerul Filarmonicii Arad. În timp ce Primăria Arad şi CLM se frământă de luni bune să se scape legal de managerul instituţiei de cultură, propunând la vot proiecte peste proiecte, care mai de care de speriat pentru consilieri şi executiv, şi aşteptând parcă ca acesta să le pună pe tavă varianta cea mai simplă şi în care nimeni nu ar avea probleme (demisia), Alin Văcean le mai trage una peste nas şi îi cheamă la judecată. Pentru că au refuzat să accepte evaluarea în care a ieşit bine.

În contencios

De pe funcţia de director, de pe care aleşii locali nu au reuşit încă să-l schimbe, în pofida sprijinului declarat al executivului local, pe 2 decembrie 2015, Alin Văcean a atacat în contencios administrativ şi fiscal CLM cerând Tribunalului Arad, acolo unde a fost depusă plângerea, să suspende executarea actului administrativ. Numărul dosarului care încă nu a intrat pe rol (este doar în faza premergătoare de reglementare şi chemare în judecată) este 3635/108/2015 (8005/2015). Văcean cere instanţei de contencios administrativ să suspende de la executare hotărârea nr. 347 din 30 octombrie 2015 privind respingerea proiectului de hotărâre nr. 217/2015 referitor la aprobarea rezultatului final al evaluării anuale a managementului la Filarmonica de Stat Arad.

O evaluare de 7,46

Ce spunea acea hotărâre votată de aleşi la finele lui octombrie? „Ca urmare a neîndeplinirii prin vot a majorităţii necesare de voturi, prevăzute de art.45 alin. (1) din Legea nr. 215/2001, pentru adoptarea hotărârii, se respinge proiectul de hotărâre nr. 217/2015 referitor la aprobarea rezultatului final al evaluării anuale a managementului la Filarmonica de Stat Arad”. Rezultatul final al evaluării anuale a managementului la Filarmonica de Stat Arad era de 7,46, notă cu care directorul îşi asigura încă un an în fruntea instituţiei de cultură.

Dar aleşii nu au crezut că managerul mai merită acest fotoliu şi au refuzat să accepte evaluarea, prin intermediul unei alte hotărâri propuse de executivul Primăriei Arad. Au votat acea propunere, care însă nu a schimbat cu nimic statutul lui Alin Văcean. Acesta a rămas director şi face pe mai departe jocurile Filarmonicii. Ba chiar a decis să-i dea în judecată pe aleşi pentru a suspenda acea hotărâre în care evaluarea sa pozitivă era refuzată. S-a adresat, în plus, şi Consiliului Local Municipal, printr-o plângere prealabilă. Totul, înainte de a ataca probabil în instanţă (tot la Tribunal) hotărârea de mai sus şi a cere nu suspendarea ei, ci anularea.

Vorbe, vorbe

Până una alta, ce fac Primăria Arad şi CLM? Conform celor declarate în urmă cu nici o lună de secretarul CLM, Lilioara Stepănescu, membrii comisiei de cultură pregătesc un proiect pentru a se scăpa de Văcean. Dar încă nu ştiu cum şi nici nu au primit sugestii bune, se pare. În tot acest timp, cel mai probabil primarul Gheorghe Falcă aşteaptă în continuare, fără mare stres, ca Alin Văcean să-şi dea demisia din funcţia de manager al Filarmonicii, aşa cum i-a cerut-o de vreo două, trei ori în public. Văcean i-a transmis însă clar, pe 2 decembrie, prin intermediul instanţei mesajul său: nu are de gând să părăsească fotoliul, ci de pe funcţia de director cheamă în judecată pe toţi cei care nu sunt de acord cu titulatura sa.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor