Cionca ia taurul de coarne: dă afară directorii de la Aeroport

De Alin Gherasim
19Comentarii
Cionca ia taurul de coarne: dă afară directorii de la Aeroport
Iustin Cionca a ajuns la concluzia că sunt prea mulţi directori pentru o activitate inexistentă a Aeroportului Arad.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, face prima mutare importantă de la preluarea mandatului. Într-un comunicat de presă, Cionca anunţă că reduce numărul directorilor la Aeroportul Arad. „Şi nu numai acolo”, mai spune preşedintele. „Nu numai la Aeroport îmi propun să scad numărul personalului de conducere, ci și la alte instituții unde Consiliul Județean este acționar. Acolo unde legea ne permite, vom acționa, pentru eficientizarea activității instituțiilor noastre, fie că este nevoie de directori mai puțini, fie că sunt necesari mai mulți. Scopul meu nu este să concediem sau să angajăm, de dragul concedierilor sau angajărilor, ci să stimulăm performanța, la nevoie chiar punându-i în competiție pe oameni”, a anunţat Iustin Cionca. Iar declaraţiile lui nu par a fi făcute în van. Pentru că un proiect de hotărâre care se referă la acest lucru va fi supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară care va avea loc joi, 30 iunie.

Vrea pistă mai lungă

Cionca vorbeşte şi despre necazurile provocate aerogării odată cu realizarea autostrăzii, dar, din punctul lui de vedere, există o soluţie. „Din nefericire, traseul autostrăzii a afectat sistemul de balizaj și, implicit, cursele. De la 128 de mii de pasageri cu câțiva ani în urmă, astăzi avem pe aeroport trafic aproape nul. S-a retras și WizzAir, cu acea cursă spre Milano. Lucrurile nu pot rămâne așa, Aeroportul are nevoie de o altă perspectivă. Primul meu obiectiv este să discutăm includerea Aeroportului nostru în masterplanul de transporturi al României. Împreună cu cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean și cu parlamentarii de Arad, pe care îi voi invita să se implice în acest proiect, facem demersurile necesare. Prelungirea pistei, conform evaluărilor, ar costa aprox. 6,5 milioane de euro, dar poate fi realizată din fonduri europene numai dacă suntem incluși în masterplan. Căutăm cele mai bune soluții, pentru că Aeroportul Internațional Arad este unul dintre marile noastre ofuri nerezolvate în timp”, a spus preşedintele CJA. Aşteptăm doar să vedem dacă se trece de la vorbe şi la fapte. Pentru că prea mult s-a discutat pe marginea Aeroportului Arad şi prea puţin s-a făcut pentru atragerea de operatori aerieni.


19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor