Ciupe, la al 24-lea proiect

De Simion Todoca
2Comentarii
Ionel Ciupe Foto: JA
Ionel Ciupe Foto: JA
Consilierul municipal Ionel Ciupe va depune un proiect privind extinderea transportului public cu tramvaiele.

Copreşedintele ALDE Arad arată că Aradul are tradiţie în transportul cu mijloace nepoluante, dar că dezvoltarea acestui tip de transport public ar aduce şi alte avantaje : companiile din zona industrială ar cumpăra abonamente pentru angajaţii lor, ceea ce ar ajuta CTP; bicicliştii care circulă pe pistele de biciclete, ajunse în mare vogă, ar fi mai puţin expuşi la accidente, în lipsa autobuzelor care duc muncitorii în zona indistrială. Nu în ultimul rând, reducerea noxelor degajate de către mijloacele de transport poluante este o condiţie de bază pentru un concurent la titlul de Capitală Verde europeană, spune Ciupe. Acesta speră că proiectul lui nu va avea soarta celorlalte 23 pe care le-a depus de la începutul mandatului, iar maşina de vot a primarului îşi va schimba atitudinea faţă de iniţiativele opoziţiei.

Spitalul- o poveste!

În altă ordine de idei, Ciupe a făcut mai multe comentarii pe seama strategiei de sănătate a CJA. „Faptul că dl. Ţolea a lansat strategia de sănătate la două luni de când a preluat funcţia, denotă că strategia a fost făcută de către Ioţcu şi el doar a lansat-o, din proprie iniţiativă, ori a făcut-o la comanda lui Falcă, pentru a da impresia că se face ceva, spune consilierul. Un punct din această strategie- construirea unui nou spital judeţean- este, în opinia lui Ciupe, nesustenabil din punct de vedere financiar, dar, chiar dacă ar fi, construirea unui nou spital judeţean nu se justifică, după ce în actualul spital- relativ nou (din anii 80)- au fost investite milioane de euro pentru reabilitare, modernizare şi dotare, iar populaţia judeţului a suferit o scădere drastică. Oricum, zice Ciupe, nici nu se va realiza, fiind doar praf în ochii alegătorilor şi motiv de finanţare a firmelor de casă ale PDL-ului „revopsit”. Acelaşi PDL care a pus la Aeroport un management de politruci incompetenţi din punct de vedere profesional, astfel că astăzi, când Aeroportul din Timişoara vrea să ajungă la un milion de pasageri în 2015, de pe Aeroportul Arad nu mai zboară decât ciorile.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor