CJA a impartit banii Guvernului

De Alin Gherasim
CJA a impartit banii Guvernului
Judeţul nostru a primit 10,6 milioane de lei de la Guvern, iar consilierii judeţeni au votat alocarea acestora către obiective de investiţii.

ARAD. Cu doar două luni şi jumătate înainte de finalul anului, Guvernul a făcut o nouă rectificare de buget, iar judeţului nostru i-a revenit suma de 10,6 milioane de lei. Ţinând cont că sezonul lucrărilor de infrastructură rutieră se cam apropie de final, Consiliul Judeţean Arad (CJA) s-a grăbit să împartă banii cât mai repede. Şi asta pentru că fondurile trebuie cheltuite până la finalul anului. Aşa că au fost contactate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, li s-a cerut necesarul de fonduri pentru lucrări, a fost întocmit un proiect de hotărâre şi a fost organizată o şedinţă extraordinară pentru aprobarea proiectului care se referă la această nouă rectificare de buget. Însă, chiar în debutul şedinţei, mai mulţi consilieri au luat cuvântul şi s-au arătat nemulţumiţi (din nou) de modul în care vor fi împărţite fondurile.

„Comuna Iratoş nu a primit niciun leu”, a spus consilierul Gheorghe Seculi. „Drumul comunal Hălmăgel-Luncşoara nu a primit finanţare”, a spus şi consilierul Florin Tripa. „Comuna Zărand nu se regăseşte pe lista de investiţii. Nu mai face parte din judeţul Arad?”, s-a întrebat şi Mircea Purcaru.

Şi răspunsurile

Preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, a furnizat răspunsuri către toţi cei care au avut întrebări de pus. „Fondurile au venit cu direcţie exactă: drumuri judeţene şi comunale. Comuna Iratoş nu are nici măcar un drum comunal. Să nu confundăm drumurile comunale cu străzile din localitate, sunt două lucruri total diferite”, a spus preşedintele CJA. „Drumul Hălmăgel-Luncşoara nu poate intra în lucrări în acest moment pentru că acolo au demarat un proiect de îndiguire cei de la Apele Române. Până aceştia nu finalizează lucrările lor, noi nu putem face nimic pentru că ne-ar fi distrus drumul. Şi, oricum, primăria de acolo nu are un proiect tehnic pentru modernizarea şoselei şi nici nu a cerut fonduri”, a anunţat Ioţcu.
În sfârşit, referitor la întrebarea lui Purcaru, preşedintele CJA a ţinut să precizeze că „Zărandul a primit bani pentru plata arieratelor chiar la ultima rectificare de buget. Nu avem ce lucrări să finanţăm acolo pentru că investiţiile în comună sunt blocate. Primăria are conturile blocate din cauza datoriilor”. Deşi explicaţiile au fost pertinente şi la subiect, la momentul votului consilierii PSD şi Mircea Purcaru au votat împotriva proiectului de hotărâre. Cu toate acestea, majoritatea din CJA a funcţionat şi de această dată, iar hotărârea a fost adoptată.

Unde merg banii

Banii primiţi de la Guvern vor merge către finalizarea drumului care face legătura între DN 7, în zona Pecica, şi podul peste Mureş spre Sânpetru German, spre modernizarea drumului Fântânele-Frumuşeni-Zăbrani, dar şi spre Ineu, Pecica, Sebiş, Almaş, Bata, Beliu, Birchiş, Brazii, Craiva, Hălmagiu, Hăşmaş, Mişca, Pleşcuţa, Sintea Mare, Şepreuş, Şilindia, Şiria, Tauţ, Vinga, Vârfurile,Vladimirescu, unde se modernizează diferite drumuri. „Vreau să menţionez că au primit bani primarii care au depus proiecte. Nu poţi să ceri bani pentru o lucrare care nu există, care nu are proiect”, a încheiat Nicolae Ioţcu.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !