Colţul de poveste şi-a găsit naratorul

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
1Comentariu
Colţul de poveste şi-a găsit naratorul
Horaţiu Leonardo Hărduţ este realizatorul proiectului câştigător pe care Urbanna îl va amenaja în spatele blocului Mureş Bucura.

Competiţia pentru amenajarea Colţului de poveste de la Urbanna a ajuns la final, la momentul câştigătorului. O comisie – formată din profesori de la Facultatea de Design din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu şi din reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar – a stabilit cine va amenaja colţul de poveste de la blocul Mureş Bucura. Este vorba despre Horaţiu Leonardo Hărduţ, care a terminat recent anul I al Facultăţii de Design. Horaţiu este absolvent al clasei de Design din cadrul Liceului de Arte Sabin Drăgoi şi al specializării Design grafic şi grafică din cadrul Şcolii Populare de Arte Arad.

Cum a ajuns la proiectul declarat câştigător de Urbana şi pentru care va primi premiului de 200 de euro? „Am început să schiţez pornind de la ideea transformării spaţiului verde şi a zidului aferent într-un mod cât mai creativ, dar cu costuri rezonabile. M-am gândit că se poate folosi ampora pentru a reliefa viitoarele forme pe suprafaţa zidului. Am ales câteva forme organice şi geometrice, pentru a fi cât mai plăcute ochiului, cercul rămânând elementul de referinţă pentru întregul ansamblu. Următorul pas a fost amenajarea spaţiului verde. Aici am pornit de la aleea pietruită, creând o asociere cu zidul deja existent. Am plasat o platformă rotundă ca spaţiu principal de întâlnire, apoi am trasat aleea. Am creat băncile şi mesele după o idee a mea mai veche. Mobilierul a fost aşezat în principal în jurul platformei rotunde pentru a oferi eleganţă spaţiului şi pentru a da senzaţia de libertate. În general, am dorit un design cât mai simplu, pentru că simplitatea înseamnă frumuseţe”.

Motivele alegerii

Principalele criterii de selecţie ale comisiei au vizat ingeniozitatea, creativitatea, dar şi aplicabilitatea proiectului.
Blocul Mureş Bucura este împrejmuit de un zid vechi, aflat într-o stare avansată de degradare, iar proiectul lui Horaţiu Leonardo Hărduţ a fost ales pentru că a folosit toate aceste minusuri transformându-le în atuuri, fără a face intervenţii brutale şi păstrându-i patina, adică exact ce şi-au dorit şi reprezentanţii Urbanna.

Vara în competiţie

Competiţia a demarat la începutul acestei veri, la momentul la care dezvoltatorul imobiliar Urbanna a încheiat un parteneriat cu Facultatea de Design din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad. Atunci studenţii anului I, coordonaţi de Claudiu Ionescu şi Laurian Popa, au intrat în competiţie pentru realizarea unui proiect de amenajare a spaţiului verde aferent blocului Mureş Bucura situat pe Calea Iuliu Maniu şi a zidului împrejmuitor. ​

Articol pe aceeaşi temă:

În căutarea unui colţ de poveste în Arad1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor