COMENTARIUL ZILEI Istoria o scriu învingătorii!

De Simion Todoca
Reactualizat la:
1Comentariu
COMENTARIUL ZILEI Istoria o scriu învingătorii!
Ca gazetar devotat meseriei până la vârful unghiilor, vreau să atrag atenția asupra faptului că România este la un moment de răscruce. Cei care o conduc trebuie să decidă spre ce ne îndreptăm, dar nimeni nu ne întreabă ce vrem, cei care vremelnic sunt la putere preferând să ne servească minciuni despre europenism și drepturile omului.

S-a declanșat un război crunt împotriva guvernului de tehnocrați, politicul încercând să recucerească pozițiile pierdute prin sublimarea emoției publice de către emisarii Comisiei Europene, trimiși, cu cățel, cu purcel, ca miniștri în Guvernul lui Merkel.

Cine a declanșat acest război ? Este evident că SUA, care vrea cu orice chip ca România să fie teritoriu american, nu al Uniunii Europene, nu al Germaniei. Statele Unite ale Americii tocmai au respins solicitarea Germaniei privind detașarea unor militari germani la baza NATO din Constanța. Ca să fie clar pentru toți, în România este bază militară AMERICANĂ, chiar dacă este sub egida NATO ! Dacă tot nu s-a înțeles, America este singura forță care garantează integritatea statului român, pe când Uniunea Europeană ar putea decide oricând că România trebuie să accepte autonomia Ținutului Secuiesc, iar, după aceea, trecerea Ardealului la Ungaria ! Iar România nu ar avea niciun drept să comenteze !Nu sunt scenarii absurde, nu sunt povești de adormit copiii, sunt concluzii ale istoricilor. Unul dintre ei mi-a spus că de la arhiva națională au fost luate de către maghiari toate documentele referitoare la strategia lui Goldiș, Cicio Pop și a celorlalți corifei ai Marii Uniri, pentru a fi folosite în scop invers ! Nu ne dăm seama, dar facem istorie!

Da, pentru a ne asigura integritatea și suveranitatea, trebuie să plătim tribut, dar important este să-l plătim celor care chiar ne oferă garanții.Cei care ne-au condus de 26 de ani au preferat să plătească în ambele părți, pentru a-și primi tainul. Vorba lui Boguslav Radvizil, principele elector al Poloniei, în perioada războiului cu Suedia : „Țara este o bucată de postav, din care fiecare rupe ce poate”. Vreau ca fiecare arădean să înțeleagă că facem istorie, că decidem ce PUTEM SĂ VREM, că suntem manipulați de ambele părți, plus o a treia parte, care speră să profite de haos.

Revenind la istorie, știți că istoricii scriu pe baza documentelor vremii ? Documente care înseamnă, în primul rând, ceea ce a scris presa ? Ei, bine, Jurnal arădean și Aradon vă urează lectură plăcută la istoria pe care sunteți pe punctul de a o face!

„Țineți cu poporul, toți, ca să nu rătăciți !” Avram Iancu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor