COMENTARIUL ZILEI Nostradamus, agent electoral

De Simion Todoca
Simion Todoca
Simion Todoca
Nu voi pretinde că mă pricep la economie, ca să pot spune dacă implementarea noului Cod Fiscal va duce la dezastru, cum spune FMI. Pot, în schimb, să spun că absolut toate ţările care au avut de a face cu acest organism au spus la unison că banca respectivă este cel mai mare duşman al tentativelor de dezvoltare , interzicând orice măsuri de relaxare fiscală, dovedite benefice de către economişti.

De pildă, FMI o ţine una şi bună că, înainte de a face relaxare fiscală, România trebuie să îmbunătăţească colectarea şi să crească investiţiile. Or, este lucru fără tăgadă că tocmai relaxarea fiscală este motorul creşterii colectării. Deasemenea, nu pot să calculez impactul azvârlirii cu bani în populaţie, nu pot să spun dacă droaia de creşteri salariale, sporuri şi altele sunt sustenabile- înclin să cred că nu- dar este evident că sunt pur şi simplu pomeni electorale. Este limpede, pentru mine, cel puţin, că Guvernul putea şi trebuia să renunţe la acestea, tocmai pentru a nu afecta sustenabilitatea aplicării măsurilor prevăzute de Codul Fiscal.

Prostiile populiste ale Guvernului nu scuză, însă, bătălia acerbă a oponenţilor săi împotriva unui lucru bun- relaxarea fiscală- doar pentru că aşa a primit Iohannis ordin de la FMI şi Merkel, respectiv Comisia Europeană. Proaspăt membru al familiilor popularilor europeni, PNL a primit ordin de zi pe unitate să oprească, pe orice căi, implementarea Codului Fiscal, pentru că România va fi pedepsită dacă nu respectă regulile financiare draconice impuse de către Merkel. Iohannis şi PNL, ca membri ai familiei, ascultă ordinele, chiar ştiind că nu este bine pentru ţară, dar va fi bine pentru ei. Dacă vor să se instaleze la putere, ca să-şi potolească foamea adunată în opoziţie, trebuie să se conformeze. Să zicem că pe ei am putea să-i „înţelegem”, în sensul că putem înţelege dorinţa hoţului de a fura, însă servilismul şi tupeul celor care îi servesc este de-a dreptul jegos. Pentru a-şi lua soldele, scribălăii calcă peste orice urmă de bun simţ, de logică. Un mic exemplu : unul dintre ei dă mai multe exemple de decriptare a profeţiilor lui Nostradamus referitoare la România. Ce credeţi că a prezis Nostradamus pentru ţara noastră în anul de graţie 2015? Citez : „Se pare că, din 2015, vor fi eliminate taxe care nu vor avea, însă, efecte pozitive ci, din contră, vor crea haos”. Se poate ceva mai jenant?

„Iohannis şi PNL se supun ordinelor primite, chiar dacă ştiu că este rău pentru ţară, ca să le fie lor bine”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !