Comertul sezonului de iarna: sute de kg de produse retrase de pe raft

De Simona Butaru
1Comentariu
Comertul sezonului de iarna: sute de kg de produse retrase de pe raft
ARAD. S-a tras linie şi s-a adunat. Verificările efectuate în perioada sărbătorilor de iarnă au scos la iveală sute de kilograme de produse necorespunzătoare puse la vânzare în judeţ.

Zeci de firme au fost controlate, pieţele şi târgurile, fiind aplicate o mulţime de amenzi, de avertismente şi fiind oprite de la comercializare sute de kilograme de produse, mare parte din carne.
Direcţia Sanitară veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Arad a transmis Prefecturii o informare “privind rezultatul verificărilor efectuate de comisia mixtă de control în vederea reducerii până la eliminare a riscurilor pentru sănătatea umană transmise prin alimente de origine animala şi non animala în perioada sărbătorilor de iarnă”.
În decembrie s-au consituit echipe mixte din inspectori mai multor instituţii cu atribuţii de control în
domeniul alimentelor, respectiv D.S.V.S.A., D.A., D.S.P., C.J.P.C., I.P.J., Instituţia Prefectului.
Pe lângă modul în care se produce, depozitează, transportă şi valorifică carnea de proc, precum şi alte produse de origine animală şi nonanimală, s-a mai verificat igiena spaţiilor de producţie, depozitare, comercializare a produselor; respectarea programelor de autocontrol întocmite de operatori; modul în care se gestionează deşeurile alimentare; precum şi modul în care sunt retrase de la comercializare produsele alimentare care prezintă neconformităţi.

Sute de verificări

Concret, inspectori din cadrul DSVSA au realizat controale în pieţe agoalimentare şi la agenţi economici din incinta pieţelor, 3 actiuni de verificare la supermarket-uri, precum şi 7 acţiuni de control în trafic în care au fost verificate un număr de 117 maşini de transport dintre care 21 cu produse de origine animală şi 96 cu produse de origine nonanimală, medicamente sau goale. “Au fost aplicate 4 avertismente scrise şi 4 sacţiuni contravenţionale în valoare de 2.760 lei”, se subliniază în raportul semnat de directorul executiv al DSVSA, dr. Agud Viorel.
Inspectori din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţi Economice au aplicat un număr de 73 de
sacţiuni contravenţionale în valoare de 39.840 lei şi au confiscat o cantitate de 199 kg carne şi produse din carne in valoare de 23.506 lei.
DSP Arad a realizat 24 de controale şi a aplicat un avertisment scris. Direcţia pentru Agricultură Arad a realizat10 controale şi a aplicat un avertisment scris.
Proecţia Consumatorului Arad a controlat conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă. Au fost verificaţi 64 operatori economici dintre care la 54 au fost constatate abateri aplicându-se un număr de 31 de amenzi în cuantum de 99.500 lei, 21 de avertismente şi au fost oprite de la comercializare 341,97 kg de produse în valoare de 2729,9 lei.

Taguri: , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor