Concurență la altarul Bisericii

De Monica Ardelean
Reactualizat la:
8Comentarii
Concurență la altarul Bisericii
Vor să prindă o slujbă în biserică, o slujbă de preot la una din bisericile din județul Arad.

La sfârșitul lunii iulie se anunța concurs pentru ocuparea mai multor parohii vacante. Cele din localități rurale, prin județ, au fost ocupate la prima strigare, adică la concursul din data de 23 iulie. Au preoți noi bisericile din Munar, Guravăii, Moneasa, Chisindia, Susag și Livada (protopopiatul Sebiș). La Livada de lângă Arad nu există încă nici o decizie de a vacanta postul de preot paroh deși mai multe reclamații ale credincioșilor au mers către Arhiespiscopia Aradului. Până în acest moment, cele două biserici din zonă sunt slujite de un un singur preot, cel din Sînleani, o dată la două săptămâni în fiecare parohie. Spre nemulțumirea credincioșilor din Livada, care au reușit să construiască o biserică dar nimeni nu le-a trimis și preot. Un preot doar pentru Livada.

Concurs cu repetiție la oraș

Pentru parohiile din localitățile urbane, concursul din 23 iulie a adus liniștea doar la două parohii: cea din Chișineu Criș II și cea din Comlăuș cu două posturi (Sântana). Aici se vorbea că ar putea ajunge unul din preoții de la Micălaca Nouă (părintele Bara) după multiplele scandaluri de la Biserica Micălaca Nouă, dar se pare că zvonurile nu au fost confirmate de realitate. Părintele Bara este tot la biserica Micălaca Nouă.

Singurele care nu s-au ocupat după primul concurs sunt cele de la Șega II, două posturi, și Parohia Pecica II, un post. Pentru cele trei s-au prezentat în primul tur 5 candidați, care nu au reușit să treacă de proba scrisă. Marți, 4 august, a fost organizat încă o dată concursul. Aceeași candidați, poate puțin mai învățați ca prima dată, aceeași concurență: 5 pe trei locuri.

Informații pentru candidați

Anunțul de organizare a concursului conține următoarele informații: localitatea unde parohia este vacantată, dacă are sau nu casă parohială și numărul de credincioși. Suficient pentru a face un calcul dacă este sau nu o parohie rentabilă.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor