Concurenta printre profesori

De Monica Ardelean
1Comentariu
Își încearcă norocul FOTO: FAN
Își încearcă norocul FOTO: FAN
785 de candidați pentru cele 89 de posturi titularizabile în județul Arad.

ARAD. Nu va fi ușor pentru cei care își încearcă norocul la examenul de titularizare din acesta an. Se anunță o concurență acerbă la toate disciplinele unde sunt și posturi pe durata nedeterminată. După încheierea înscrierilor, pentru cele 89 de posturi titularizabile s-au înscris 785 de candidați. E drept că mai sunt încă 300 de posturi complete, dar pentru perioadă determinată unde pot fi doar suplinitori.

Cele mai solicitate

Ca în fiecare an cele mai multe dosare sunt pentru educatoare și învățători. Dar locurile disponibile nu sunt la fel de generoase. Pentru cele 19 posturi de educatoare sunt înscriși 142 de candidați în timp ce pentru cele 16 posturi de învățătoare sunt 130 de dosare, o medie de 7,5 candidați pe loc. La disciplina educație fizică sunt 63 de candidați și 5 posturi (din care trei presupun pregătire de specialitate), 62 la engleză și 4 posturi.

Concurează pentru suplinire

Cei mai văduviți de șanse sunt cei care vor să predea limba și literatura română. Cei 71 de candidați nu au la dispoziție nici un post titularizabil. Aproape în aceeași situație sunt și cei 40 de candidați care speră la singura catedră titularizabilă de matematică, și aceea la Școala Gimnazială Iacobinii. Deasemenea au mai fost depuse dosare pentru catedra de religie, psihopedagogie dar oferta rămâne la fel de săracă.

Validare

în perioada 21-23 mai fiecare candidat trebuie să își valideze înscrierea prin semnătură. În cazul neprezentării, se va anula înscrierea la concurs. Singura excepție o reprezintă absolvenții promoției 2014 pentru care validarea înscrierii se va face în perioada 14-16 iulie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor