Concurs de 35.500 de euro pentru Cetatea Aradului

De Simona Butaru
Reactualizat la:
11Comentarii
Concurs de 35.500 de euro pentru Cetatea Aradului
Primăria pune deoparte zeci de mii de euro pentru concursul de idei urbanistice şi peisagistice pentru Cetatea Arad.

ARAD. Bani în bugetul local pentru Cetatea Arad, încă înainte ca obiectivul să fie trecut în administrarea Primăriei. Administraţia locală a anunţat, încă de anul trecut, că se află în stadiu avansat al demersurilor pentru trecerea acesteia în domeniul public. La finele anului trecut se anunţa şi intenţia de a se organiza un concurs de soluţii – chiar internaţional – pentru a se contura o idee privind ceea ce ar putea deveni Cetatea Aradului, după reabilitare.

Zona Monumente Protejate

Planul Urbanistic aprobat de Consiliul Local Municipal pentru Zona Monumente Protejate prevede şi câteva paragrafe privind cetatea. „Documentaţia prevede ca după trecerea în circuitul civil al Ansamblului Cetăţii Aradului să fie elaborat un studiu preliminar de amenajare urbanistică şi peisagistică, de reconversie a Ansamblului Cetăţii Aradului şi de restructurare a celorlalte funcţiuni existente, iar studiul şi celelalte etape de proiectare-urbanism, documentaţii tehnice care vor face obiectul unui concurs internaţional cu invitarea unor firme de profil de marcă şi experienţă în aceste domenii”, se precizează în documentaţia prin care se solicită alocarea de bani pentru cetate.

35.500 euro

Se solicită, aşadar, „alocarea sumei de 160.000 lei (inclusiv TVA) respectiv cca 35.500 euro (inclusiv TVA) în bugetul CLM Arad pe anul 2015, reprezentând contravaloarea organizării şi desfăşurării concursului de idei urbanistice şi piesagistice pentru Reconversie şi revitalizare Ansamblul Cetăţii Aradului”.

Taguri: , , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor