Concurs de idei pentru reconversia civilă a Cetăţii

De Diana Dutu
3Comentarii
Caută soluţii pentru Cetatea Aradului FOTO: Mircea Moisescu
Caută soluţii pentru Cetatea Aradului FOTO: Mircea Moisescu
E vizată amenajarea urbanistică a Ansamblului Cetății Aradului și zonei adiacente situate pe malul stâng al râului Mureș.

Specialiști cu experiență recunoscută în domeniul urbanismului sunt invitaţi să se înscrie la concursul internaţional al cărui obiect îl constituie conceptul de reconversie civilă a Cetății Aradului.
Potrivit organizatorilor competiţiei, scopul concursului „Reconversie şi revitalizare Ansamblul Cetăţii Aradului” este elaborarea unui studiu preliminar de amenajare urbanistică şi peisageră pentru reconversia Ansamblului Cetăţii Aradului şi restructurarea celorlalte funcţiuni existente în zona vizată. Soluțiile și documentațiile care vor rezulta în urma concursului vor fi instrumentele de lucru ale municipalității pentru abordarea procesului de integrare a Ansamblului Cetății Aradului în circuitul civil, pentru definirea strategiilor și programarea investițiilor.
„Așa cum prevăd documentele de transfer a Cetății, pe care le-am semnat cu Ministerul Apărării, Primăria este acum în curs de derulare a procedurilor pentru licitația de lucrări de reabilitare a Unității Militare din Gai. Estimăm că în trei ani lucrările se vor finaliza, pentru ca militarii să se mute. În acest timp noi vom lucra la documentațiile pentru viitoarele investiții necesare pentru Cetate” – a declarat primarul Gheorghe Falcă.
În ședința de joi, 16 iulie 2015, Consiliul Local a aprobat alocarea fondurilor pentru organizarea în acest an a concursului de idei de amenajare urbanistică a Ansamblului Cetății Aradului și zonei adiacente situate pe malul stâng al râului Mureș. Bugetul alocat este de 160.000 lei, care cuprinde inclusiv premiile ce vor fi acordate.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor