Concurs pentru sefia Inspectoratului Scolar Judetean

De Monica Ardelean
3Comentarii
Concurs pentru sefia Inspectoratului Scolar Judetean
Arad. Ministerul Educației a anunțat organizarea concursurilor pentru funcția de inspector școlar general, inspector școlar general adjunct și directorii Casei Corpului Didactic. Concursul este programat la sediul Ministerului în perioada 11-20 martie iar dosarele de înscriere se pot depune în intervalul 18-23 februarie.

În acest moment la Arad toți cei trei din fruntea IȘJ, respectiv Claudiu Mladin, inspector școlar general, Lucia Curta și Nicolae Pellegrini, inspectori școlari generali adjuncți sunt numiți pe bază de mandat. La fel ca de altfel toți inspectorii școlari și directorii de școli.
Potrivit anunțului făcut public pe pagina ministerului, condițiile care trebuie îndeplinite cumulativ sunt: să fie membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; să fie cadru didactic titular în învăţământ/într-o unitate de învăţământ şi să aibă gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor;
să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani; să deţină calificativul „foarte bine” în ultimii 5 ani şi să nu aibă sancţiuni disciplinare în anul şcolar curent; recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; să nu fi desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; să fie apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor Legii Educaţiei Naţionale; să nu fi împlinit vârsta standard de pensionare la data susţinerii concursului.

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor