Conducerea UVVG, prezentă la deschiderea anului școlar 2015-2016

De Daniel Albu
Conducerea UVVG, prezentă la deschiderea anului școlar 2015-2016
Instituțiile de învățământ din întreaga țară și-au deschis luni, 14 septembrie, porțile. Copleșiți de emoție sau mai încrezători, elevii, mai mici sau mai mari, însoțiți de părinți au călcat pragul școlilor pentru a da startul anului școlar 2015-2016.

· Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”

La deschiderea oficială a anului școlar din cadrul Colegiului Naţional „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” au participat numeroase oficialităţi dintre care amintim pe Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad și prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

„Ca în fiecare an, suntem extrem de emoționați să ne aflăm în mijlocul dumneavoastră. Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” este o şcoală de elită, cu profesori extrem de bine pregătiți, care îşi lasă categoric amprenta asupra copiilor noștri, cu un management dedicat, cu lideri autentici, pentru care merită aplauzele și felicitările noastre. La acest început de an școlar, doresc să transmit din partea conducerii Universităţii noastre, a Senatului Universitar, a Consiliului de Administraţie și a tuturor profesorilor, un an binecuvântat, cu multă sănătate, putere de muncă, atât profesorilor, cât și copiilor. Cele două Universităţi arădene îşi deschid porțile în așteptarea și în continuarea actului de calitate educațională”, a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

· Colegiul Național „Moise Nicoară”

Atmosferă festivă și la Colegiul Național „Moise Nicoară”, unde liceenii au fost extrem de entuziasmaţi de reîntâlnirea cu colegii și profesorii. Alături de elevi și părinți s-au aflat importante oficialități dintre care îi aminitm pe dl prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, Claudius Mladin, inspector școlar general al ISJ Arad și Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a împărtășit elevilor din amintirile sale referitoare la prima zi ca tânăr licean în cadrul prestigiosului colegiu arădean. „În urmă cu 60 de ani eram în postura voastră. Tot în această curte, coboram de la internat și începeam cursurile celui mai prestigios și galonat liceu de la vremea aceea, din județul și municipiul Arad, care și-a păstrat și în zilele noastre acest prestigiu național și județean. În numele generație de atunci și al Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, care a împlinit anul acesta 25 de ani de existență, vă adresez cele mai calde felicitări pentru succesele pe care le-ați dobândit și pentru cele de viitor pe care vi le dorim”.

„Mulțumesc celor care au condus acest liceu, de-a lungul timpului, pentru modul de pregătire al generațiilor de absolvenți, care au urmat și cursurile Universităţii noastre și le vor urma și de acum înainte. Aș vrea să amintesc, din istoria acestei prestigioase instituţii, un eveniment important: În anul 1918, tot în această curte, patronul nostru spiritual, Vasile Goldiș, erou național și lider politic, deschidea cursurile liceului în limba română, în calitate de Ministru al Cultelor și Învățământului, care a fost un moment de mândrie națională. Tot atunci, Vasile Goldiș a spus că „liceul va rămâne multietnic”, deoarece „vom desfășura un învățământ în mai multe limbi”, prin care vom reuși să educăm viitoarele generații pentru patria noastră, România”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !