Conflictul Primarie – ISJ, o poveste fara sfarsit

De Monica Ardelean
7Comentarii
Claudius Mladin (stâmga) și Gheorghe Falcă
Claudius Mladin (stâmga) și Gheorghe Falcă
Replici şi contra replici pe tema învăţământului arădean între administraţia locală şi inspectoratul şcolar.

ARAD. Acuzaţiile aduse de către primarul Gheorghe Falcă la adresa conducerii IŞJ Arad şi a politizării, în opinia edilului local, a învăţământului arădean nu au rămas fără replică. Mai degrabă fără un răspuns din partea conducerii IŞJ Arad. Pentru că în comunicatul instituţiei aflată în fruntea învăţământului arădean nu se face neapărat referire la ultimele acuzaţii punctuale făcute de edil şi publicate în ediţia de luni a ziarului, ci mai degrabă la o prezentare a câtorva reuşite pentru sistemul educaţional arădean: „În acest sens, precizăm că în urma solicitărilor noastre, după vizita ministrului Remus Pricopie, Aradul a primit 1,6 milioane de lei, care se adaugă la alţi 1 milion de lei, pentru finalizarea sediului Inspectoratului Şcolar. După mutarea IȘJ în noul sediu, în actualul sediu se va asigura spaţiul în vederea mutării cercurilor de la Palatul Copiilor, întrucât în sediul actual ocupat de Palatul Copiilor ministerul plăteşte deja chirie. Tot în spiritul economisirii banilor publici, vom renunţa la plata din banii administraţiei locale pentru chiria Școlii Gimnaziale «Ştefan Cicio-Pop», în valoare de 5000 Euro. Noul director al şcolii a fost de acord ca activităţile instructiv-educative să se desfăşoare în corpul de clădire aflat în proprietatea Primăriei şi să renunţe la corpul de clădire pentru care se plăteşte chirie. Este un exemplu care probează că IȘJ lucrează eficient cu funcţionarii Primăriei Arad, în vederea identificării unor soluţii pentru elevi, părinţi şi profesori.

O altă dovadă a colaborării este primirea unui spaţiu renovat pentru Grădiniţa PP 11 Arad, care îşi va putea desfăşura activitatea în condiţii optime începând cu 15 septembrie 2014.

Un câştig pentru părinţi şi copii este transformarea Grădiniţei PN 18 Arad în grădiniţă cu program prelungit, la cererea părinţilor. Pentru buna desfăşurare a activităţii este nevoie de angajarea unui îngrijitor, pentru care sperăm că Primăria va da aviz favorabil. Aşa cum sperăm că vom obţine în cele din urmă avizul pentru angajarea celor 30 de posturi obţinute pentru învăţământul arădean, mai ales că ne desparte deja puţin timp de începutul noului an şcolar”, se precizează în comunicatul Inspectoratului.

Fără polemici inutile

Deasemenea, Claudius Mladin, inspectorul școlar general a precizat că școlile sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru noul an școlar. „Asigurăm elevii şi părinţii că vom fi pregătiţi pentru începutul noului an şcolar. Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a acţionat şi acţionează cu responsabilitate pentru a soluţiona problemele ce pot apărea în unităţile din teritoriu.

Ar fi mult mai corect dacă în perioada următoare, când vorbim despre învăţământ, fiecare instituţie implicată să se ocupe de bunul mers al lucrurilor şi pregătirea anului şcolar 2014 – 2015, în aşa fel încât elevii să înveţe în spaţii adecvate şi să beneficieze de cele mai bune condiţii şi servicii educaţionale”, a precizat Mladin.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor