Consilierii PNL au proiecte

De Simion Todoca
1Comentariu
Consilierii liberali au făcut proiecte Foto : JA
Consilierii liberali au făcut proiecte Foto : JA
Gianina Pistru, Ovidiu Moșneag și Sergiu Bîlcea au prezentat proiecte „culese” de la cetăţenii Aradului.

ARAD. O serie de proiecte, pe care consilierii municipali liberali le-au alcătuit în urma solicitărilor cetăţenilor, urmează a fi aprobate în CLM şi finanţate de la bugetul local, au susţinut, la conferinţa de presă, cei trei consilieri.

Alocări de la buget

Printre solicitări, Gianina Pistru a enumerat : construirea unei săli de sport în cartierul Grădiște, la Școala Generală Aron Cotruș (un milion de lei) ; peste 35 de milioane de lei pentru infrastructură , separat de semaforizări, marcaje sau indicatoare rutiere: construirea mai multor sensuri giratorii necesare pentru intrările în anumite zone din cartiere; 600.000 de lei pentru montarea unor sisteme acustice de avertizare la semafoare și a unor covoare tactile în anumite zone, cele mai frecventate locații de către nevăzători ; peste două milioane de lei pentru clădirea fostului Spital Municipal (deşi este al CJA). Vor fi efectuate reparații și va fi achiziționată o nouă masă de operație pentru Secția de Urologie.

Complexuri sportivive

Ovidiu Moşneag s-a referit mai mult la solicitările pe domeniul sport: complexul sportiv de la ICRTI- aproximativ 53 de milioane de lei. Proiectul prevede : terenuri sintetice pentru rugby şi fotbal, terenuri cu iarbă naturală pentru fotbal. Toate, cu dotările necesare; construcția unui complex sportiv în zona Alfa, zona străzii Mărului- 100.000 lei pentru studiul de fezabilitate. Complexul ar cuprinde şase terenuri de tenis cu suprafață de zgură, patru terenuri de baschet cu suprafață tip tartan, două terenuri de handbal, două terenuri de fotbal și un teren de rugby, sală de sport pentru gimnastică ritmică, box, judo sau alte sporturi de contact; 11 milioane lei pentru continuarea investiţiei de la Stadionul von Neumann, care este în curs de derulare, având termen martie 2017, costul total fiind 33 milioane lei.

Fonduri europene

Sergiu Bîlcea s-a referit la găsirea de soluţii pentru accesarea unor fonduri europene, în condiţiile în care ajutorul din partea Guvernului este „zero”. „În bugetul anului viitor vor fi cuprinse o serie de studii de fezabilitate pentru partea de învățământ, obiectivul cel mai important fiind reabilitarea mai multor clădiri din această zonă de învățământ. Avem patru categorii de astfel de clădiri: ale grădinițelor, ale școlilor generale, ale liceelor și ale cantinelor și/sau internatelor. Deocamdată, există sume în buget alocate reabilitării clădirii Colegiului Tehnic de Construcții și Protecția Mediului, dar și a clădirii Colegiului Economic”, spune Bâlcea, care a precizat că pentru 2015 nu pot fi abordate proiecte, neexistând ghidul axelor de finanţare pe 2014-2020.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor