Constantin Traian Igaș: „Am intervenit pentru a evita nulitatea a peste 3000 de hotărâri ale consiliilor locale”

De Simion Todoca
22Comentarii
Constantin Traian Igaș: „Am intervenit pentru a evita nulitatea a peste 3000 de hotărâri ale consiliilor locale”
Senatorul Constantin Traian Igaș susţine că, în urma sesizărilor sale către ministrul de Interne, Guvernul a emis Ordonanţă de Urgenţă pentru a elimina practica neunitară în procesul de alegere pentru funcţiile de viceprimar, respectiv pentru funcţiile de preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene.

„ Interpretările diferite au fost clarificate de Ordonanță, în sensul în care am aplicat și eu articolul din Legea nr. 215 în situația pe care i-am adus-o la cunoștință ministrului de Interne. Articolul introdus prevede faptul că la alegerea viceprimarului participă şi votează consilierul local care candidează la funcţia de viceprimar”, declară fostul ministru de Interne.

Intervenția Guvernului prin Ordonanță de Urgență s-a făcut pentru a evita situaţia în care multe dintre cele 3.228 de hotărâri ale consiliilor locale sau judeţene puteau fi considerate nule.

„În Legea 215 nu a existat o interdicție expresă pentru consilierul local de a-şi exercita dreptul de vot pentru alegerea sa în respectiva funcţie. Cu toate acestea, exercitarea acestui drept de vot a fost considerată de unele instituţii ale prefectului ca fiind o situaţie de conflict de interese, situaţie în care hotărârile adoptate puteau fi considerate nule de drept. Acest lucru ar fi afectat gestionarea treburilor publice ale respectivelor comunităţi locale“, este de părere senatorul arădean.

Senatorul Constantin Traian Igaș consideră că activitatea unui parlamentar trebuie cântărită în funcție de reușitele sale ca ales local, județean sau național la problemele pe care le sesizează sau îi sunt aduse la cunoștință, și nu după cât de mult scandal și circ poate provoca.

„De-a lungul anilor am reușit să deblochez anumite situații pe care le-am adus la cunoștință membrilor Guvernului. De multe ori, soluțiile sugerate de mine au fost cele puse în aplicare. De cele mai multe ori, o problemă care îți este adusă la cunoștință nu este una punctuală sau personală, ci afectează un grup de oameni sau chiar comunități”, susține senatorul arădean.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor