Construiesc un spital in curtea spitalului

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
1Comentariu
Construiesc un spital in curtea spitalului
CJA vrea să ridice o secţie de Infecţioase în curtea Spitalului Judeţean Arad.

ARAD. Consiliul Judeţean Arad (CJA) pune bazele unei noi secţii în cadrul Spitalului Judeţean Arad. După ce a ridicat un spital TBC nou-nouţ, administraţia judeţeană vrea să facă acelaşi lucru şi pentru secţia Infecţioase. „În prezent, secţiile pentru tratarea bolilor infecţioase adulţi şi copii funcţionează în clădiri separate. Secţia Infecţioase Adulţi funcţionează într-o clădire improprie, situată în municipiul Arad, pe strada Cicio Pop nr. 43, care face obiectul unei cereri de retrocedare, iar Secţia Infecţioase Copii funcţionează în clădirea Pediatrie I. Problemele secţiei sunt legate de lipsa de spaţiu şi de faptul că respectiva clădire este improprie din punct de vedere funcţional, nerespectând cerinţele şi normele medicale actuale”, spun cei de la CJA. Aşa că singura soluţie viabilă ar fi ridicarea unei noi clădiri care să deservească secţia de Infecţioase. Această nouă secţie ar urma să unească cele două sub-secţii, adulţi şi copii, inclusiv compartimentul HIV şi antirabic.
Se caută finanţare
Noua clădire ar urma să aibă un regim de înălţime parter+2 etaje şi va fi ridicată chiar în curtea Spitalului Judeţean Arad. Investiţia a fost estimată la 16,5 milioane de lei. Cei de la CJA vor ca noua secţie să aibă 56 de paturi, dintre care 20 pentru secţia de Infecţioase Copii, 27 pentru Infecţioase Adulţi şi 9 paturi pentru compartimentul HIV. Cum valoarea noii investiţii este una destul de mare, CJA va încerca să identifice alte surse de finanţare. „Vom depune un proiect de finanţare pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, a căror linii de finanţare sperăm că se vor deschide în ianuarie-februarie. În cazul în care nu vom prinde aici finanţare, vom încerca pe programe transfrontaliere, în parteneriat cu Ungaria”, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA. Acesta a mai precizat că situaţia clăridii în care funcţionează în prezent secţia de Infecţioase Adulţi este destul de complicată. „Dacă nu mă înşel, aceea este o clădire ridicată încă din 1985 şi care a fost retrocedată. Este momentul să avem o clădire adecvată pentru această secţie”, a mai spus Ioţcu.

La vot

Proiectul de hotărâre care se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a studiului de fezabilitate pentru noul spital va ajunge pe masa consilierilor judeţeni în viitoarea şedinţă. Aceştia, prin votul lor, vor trebui să aprobe aceste studii.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor