Contre pe administratorul judeţului. Cine va fi noul administrator?

De Alin Gherasim
Adrian Ţolea
Adrian Ţolea
Postul de administrator public al judeţului Arad a provocat contre între Adrian Ţolea şi Opoziţia din CJA.

Postul de administrator al judeţului, rămas vacant după demisia lui Cristian Drăgan, a fost motiv de ceartă în şedinţa Consiliului Judeţean Arad (CJA) care a avut loc la finele săptămânii trwcute. În timp ce Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA, a explicat că această funcţie este necesară pentru buna desfăşurare a activităţii în cadrul instituţiei, Opoziţia i-a sărit la gât. Primul care a luat cuvântul a fost Florin Tripa. „Noi, consilierii judeţeni PSD, suntem împotriva numirii unui alt administrator al judeţului. Atribuţiile acestuia pot fi împărţite la vicepreşedinţi şi la şefii de servicii din cadrul CJA”, a spus Tripa. Ţolea a răspuns: „Avem nevoie de această funcţie, este foarte importantă pentru buna desfăşurare a Consiliului Judeţean. Mai ales că ne-a fost comunicat faptul că nici nu putem alege un alt vicepreşedinte. Aşa că eu cred că este necesar să ocupăm acest post, mai ales că anul 2015 este unul foarte important, în care vor fi finalizate o serie de proiecte cu finanţare europeană”, a explicat Ţolea. Totuşi, acesta nu l-a convins pe Gheorghe Sabău, care a spus că „timp de 22 de ani, CJA a funcţionat fără postul de administrator public. De ce mai avem acum nevoie de unul pentru aceste 10 luni, câte au mai rămas până la alegeri?”.

Adrian Ţolea a rămas, însă, ferm pe poziţii şi a scos proiectul de hotărâre la vot. Cu toate că Opoziţia a votat împotrivă, proiectul a fost adoptat. Acum urmează ca Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să organizeze un concurs pentru ocuparea postului de administrator al judeţului Arad. Pe la colţuri au apărut deja diferite nume care ar putea să ajungă în această poziţie. „Ne trebuie un om capabil pentru postul de administrator al judeţului”, a anunţat Adrian Ţolea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !