Contre pe bilantul dupa 6 luni

De Andreea Pintea
9Comentarii
Contre pe bilantul dupa 6 luni
ARD a depus la Prefectură un bilanţ al primelor şase luni de guvernare USL, arătând abuzurile şi promisiunile acestora. USL a replicat acuzându-i pe cei din ARD că „confundă binele cu răul”.

ARAD. Tinerii din cadrul ARD Arad au depus, astăzi – 8 noiembrie, un memoriu la secretariatul Prefecturii Arad intitulat: „USL ‐ Au promis miere, au oferit fiere”. Materialul a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă de către Gheorghe Falcă.

„USL a promis că va reduce TVA la alimente, că va creşte salariul minim pe economie încă din prima zi de Guvernare, că va reduce contribuţiile sociale plătite de angajator şi că va găsi soluţii pentru economia românească şi continuarea privatizării companiilor de stat. Acestea sunt doar câteva dintre cele 31 de promisiuni făcute de USL care nu s-au concretizat. De asemenea, am ţinut să amintim şi cele mai importante abuzuri comise de USL în aceste luni cât timp s-au aflat la Guvernare.

Astăzi, USL se pregăteşte să ne livreze o nouă colecţie de minciuni pentru următorii patru ani. Un aşa numit program de guvernare. Dacă erau adevărate, USL ar fi prezentat la timp bugetul pentru 2013 şi nu l-ar fi amânat după alegerile din decembrie. Alianţa România Dreaptă va reducere cota unică de la 16% la 12%, va creşte salariul minim pe economie de la 700 lei azi la 850 lei în 2013 şi 1.000 lei în 2015, va reduce contribuţiile sociale pentru a stimula munca şi afacerile, va susţine o integrarea puternică a României în Uniunea Europeană. În tot acest timp, USL vine cu o ofertă a stagnării, ARD vine cu oferta dezvoltării. USL face risipă, ARD susţine investiţiile. USL ne propune izolarea, ARD vrea integrare europeană puternică”, a punctat Gheorghe Falcă.

Gheorghe Seculici, liderul ARD Arad a declarat: „Am depus acest bilanţ unde trebuie: la reprezentantul Guvernului Ponta în judeţ. Un bilanţ care porneşte de la promisiunile făcute de USL, dar ale cărui concluzii ne arată că România este blocată complet de incompetenţa şi reaua voinţă a unui Guvern mincinos. Nimic din ce a promis USL nu s-a întâmplat”. Documentaţia a fost depusă de către tinerii din ARD Arad la Instituţia Prefectului, acţiunea fiind una ce s-a desfăşurat la nivel naţional, iar purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad – Lucian Cosma, a menţionat: „Documentul a fost înregistrat şi va fi transmis mai departe”.

Replica USL

După doar câteva ore de la prezentarea documentului, social-liberalii arădeni au venit cu precizări printr-un comunicat de presă. „Din păcate, consecvenţa cu care au guvernat împotriva intereselor românilor i-a determinat pe cei de la PDL să confunde binele cu răul. USL se bucură de încrederea a peste jumătate dintre români, la şase luni de la preluarea guvernării. PDL a considerat că este bine să taie salariile bugetarilor, USL consideră că este bine să le returneze. PDL a considerat că este bine să impoziteze ilegal pensiile, USL consideră că este bine să le dea pensionarilor banii înapoi.

PDL a considerat că este bine să taie indemnizaţiile pentru îngrijirea copilului şi ale însoţitorilor persoanelor cu handicap, USL consideră că aceste categorii sociale au nevoie de sprijin. PDL a considerat că este bine să majoreze TVA de la 19% la 24%, USL pregăteşte scăderea treptată a TVA. PDL a considerat că nu trebuie să să ajute întreprinzătorii privaţi în timpul crizei economice, USL ia măsuri pentru stimularea afacerilor. PDL şi-a adăpat clientela economică din fonduri europene, USL face demersuri pentru ca România să nu piardă miliarde de euro. Rămâne ca fiecare arădean, fiecare român să compare cele două viziuni despre guvernare, radical diferite”, a declarat vicepreşedintele USL Arad, Flavius Măduţa.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor