Controlor fals în tramvai

De Alin Gherasim
27Comentarii
Controlor fals în tramvai
© La control fără drept FOTO: JA
Un controlor fals a fost prins în flagrant de adevăraţii controlori în timp ce solicita bilete şi abonamente la control în tramvai.

Situaţie inedită într-un tramvai care circula prin municipiu: un controlor fals a fost descoperit în flagrant chiar de către adevăraţii controlori, angajaţi ai Companiei de Transport Public Arad. Într-una din zilele săptămânii trecute o echipă de controlori a urcat într-un tramvai. Nu au scos din prima legitimaţiile, dar au rămas şocaţi văzând că altcineva a început să ceară călătorilor biletele şi abonamentele la control. Era vorba despre un angajat al unei firme de pază. Folosindu-se de legitimaţia de serviciu, de legitimaţia de paznic, să o spunem direct, le-a cerut oamenilor să prezinte la control biletele. Reamintim, totul sub ochii adevăraţilor controlori. Mai mult decât atât, unul dintre pasagerii din tramvai nu avea bilet. Aşa că paznicul l-a dat jos la staţia următoare. Atunci au intervenit şi adevăraţii controlori care l-au luat la întrebări pe uzurpatorul de funcţii. Controlorii au chemat imediat Poliţia, iar toţi cei care au participat la incident au ajuns la declaraţii.

„Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, persoana respectivă a solicitat unui cetăţean biletul la control. Cum omul respectiv nu avea bilet, l-a dat jos din tramvai şi l-a întrebat de ce nu şi-a cumpărat unul. Controlorii angajaţi la CTP au intervenit şi au chemat şi Poliţia”, a declarat Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Gestul bărbatului a reprezentat o surpriză pentru conducerea CTP. „Într-adevăr, a fost depusă o plângere împotriva celui care s-a dat drept controlor în tramvai. Nu am primit niciodată sesizări de la călători, nu am mai trecut prin asemenea situaţii, nu a mai fost prins niciodată un controlor fals în tramvai. Dar, adevărul este că, în ultima perioadă, au circulat zvonuri referitoare la controlori falşi care cer biletele şi abonamentele la control în tramvaie, iar celor care nu au li se cer sume de bani”, a declarat Mariana Birău, directorul Companiei de Transport Public Arad.

Continuă cercetările

Cazul este unul ciudat. Nici măcar oamenii legii nu pot spune clar, în prezent, de ce infracţiuni s-ar putea face vinovat agentul de pază care a controlat abuziv biletele în tramvaie. Problema este că adevăraţii controlori au intervenit înainte ca paznicul să ceară bani celui care a fost coborât din tramvai. Mai mult, controlorul fals nu a vrut să dea nicio declaraţie la Poliţie şi a spus că îşi rezervă dreptul de a da declaraţii numai în instanţă. „Poliţia face cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanţele producerii evenimentului, a situaţiei de fapt”, ne-a mai spus Claudia Iuga.

În loc de concluzie, venim cu un sfat pentru toţi cei care folosesc mijloacele de transport în comun: nu prezentaţi biletul la control decât acelor persoane care se legitimează cu o legitimaţie emisă de Compania de Transport Public Arad. Doar acei oameni sunt în măsură să ceară biletele la control. Nicio legitimaţie de la vreo firmă de pază nu ţine loc de legitimaţie CTP. Şi, mai mult decât atât, nu sunteţi obligaţi să coborâţi din tramvai decât la cererea controlorilor CTP sau a vatmanilor, indiferent că aveţi sau nu bilet. Doar angajaţii Companiei de Transport pot solicita acest lucru călătorilor.

A fost concediat

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, agentul de pază a fost concediat de superiorii săi imediat ce aceştia au aflat ce îndeletniciri avea angajatul lor.

Taguri: , , ,


27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor