Copiii vor reveni pe strada Independentei

De Diana Dutu
O nouă destinaţie pentru clădirea de pe strada Independenţei nr.5 din Bujac FOTO: FAN
O nouă destinaţie pentru clădirea de pe strada Independenţei nr.5 din Bujac FOTO: FAN
ARAD. Aşa cum s-a stabilit încă de acum doi ani, fostul Centru pentru copiii HIV seropozitivi („Casa Izvor”) de pe strada Independenţei din Bujac se va transforma în grădiniţă. Primăria Arad a iniţiat, acum, o licitaţie publică pentru atribuirea lucrărilor de refuncţionalizare a clădirii, pentru care e dispusă să plătească nu mai puţin de 947.388 lei din fonduri bugetare.

Lucrările

„Având în vedere necesitatea asigurării unui spaţiu pentru învăţământ preşcolar din cartierul Bujac, considerăm necesară efectuarea unor lucrări de reparaţii asupra clădirilor. Lucrările propuse a fi efectuate constă în recompartimentarea spaţiilor prin amenajarea a patru săli de grupă, bloc alimentar, grupuri sanitare, cabinete şi reabilitarea instalaţiilor interioare termice, electrice, sanitare etc. Clădirea va fi reabilitată termic. Clădirea anexă va fi amenajată ca spălătorie şi centrală termică” – se arată în invitaţia de participare la licitaţie.

Scurt istoric

Clădirea de pe strada Independenţei nr.5 a fost construită în anii ’70 şi are o suprafaţă de 408 metri pătraţi, distribuiţi pe trei nivele: subsol, parter şi etaj. În 1998, cu sprijinul a două fundaţii germane, clădirea a fost renovată şi amenajată pentru a găzdui Centrul pentru copiii HIV seropozitivi. Datorită scăderii numărului beneficiarilor, această destinaţie nu s-a mai justificat, „Casa Izvor” fiind desfiinţată la sfârşitul lui 2011, după 13 ani de funcţionare.

Dacă planurile municipalităţii de a amenaja aici o grădinţiţă se vor concretiza, copiii vor anima din nou spaţiul de pe strada Independenţei nr.5. De data aceasta, e vorba de copii fără probleme de sănătate…0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !