Cota de lapte, modificata de Minister

De Andreea Pintea
Cota de lapte, modificata de Minister
  ARAD. Ministerul Agriculturii a modificat, prin Ordinul 63/07.03.2013, anexa numărul 1 „Condiţii de aprobare a cumpărătorilor de lapte de vacă”.

Practic modificările aduse Ordinului ministrului privind stabilirea Condiţiilor de aprobare a cumpărătorilor de lapte de vacă şi a formularului de cerere pentru aprobarea şi înscrierea acestora în Registrul cumpărătorilor, vizează operatorii economici. „Potrivit noilor reglementări operatorii care vor solicita aprobarea şi înscrierea în Registrul Cumpărătorilor de lapte vor depune la dosar aproabrea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor numia în cazul în care desfăşoară activitatea de colectare, ambalare, depozitare, răcire, transformare şi/sau transport”, ne informează Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Arad.

Pe de altă parte, prin Ordinul nr. 62/07.03.2013 s-au stabilit şi condiţiile de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva naţională. Modificările aduse sunt următoarele: producătorul de lapte nu va beneficia de cotă din rezerva naţională dacă a vândut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cotă: în anul de cotă precedent anului de cotă în care are loc distribuirea din rezerva naţională; în anul de cotă curent distribuirii din rezerva națională.

De asemenea, cererea de acordare a unei cantităţi de cotă din rezerva naţională nu va mai fi însoţită de actul de recepţie a lucrărilor privind investiţiile din exploataţia pentru care s-a solicitat cota din rezerva naţională. Astfel, fermierul va depune cererea însoţită de următoarele documente: – act de identitate (BI/CI); – cod unic de înregistrare, după caz; – cardul de identificare a exploataţiei la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor; – paşapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploataţiei sau al investiţiei noi, pentru care a fost solicitată cota din rezerva naţională, după caz; – documentele prin care demonstrează cantitatea de lapte obţinută şi comercializată din exploataţia pentru care a solicitat cota din rezerva naţională; – declaraţie pe propria răspundere privind surplusul cantităţii de lapte vândute direct faţă de cota deţinută, în cazul solicitării de cotă din rezerva naţională pentru vânzări directe.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !