Criza refugiaţilor, şi pe masa Aradului

De Adriana Barbu
1Comentariu
Criza refugiaţilor, şi pe masa Aradului
Ambasadorul României în Belgia, Excelența Sa dl. Ștefan Tinca, a fost prezent alături de delegația Municipiului Arad la prima întâlnire a proiectului „European Accessible Sustainable Young Towns” („Orașe Europene Tinere, Accesibile și Sustenabile” – acronim EASY TOWNS) care a avut loc în Heist-op-den-Berg (Belgia), oraș înfrățit cu Aradul. Municipiul participă la acest proiect la inițiativa altui oraș înfrățit, Vicenza (Italia).

Proiectul Easy Towns este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Europa pentru cetățeni 2014 – 2020, Acțiunea 2.2 Rețele de orașe. Obiectivul principal al proiectului este sporirea capacității administrațiilor locale în abordarea unor probleme specifice ale comunităților europene legate de multiculturalism și integrare. La prima întâlnire a partenerilor au participat reprezentanți ai administrațiilor locale și ai ONG-urilor, din delegația Aradului făcând parte Asociația ASPIS, care activează în domeniul integrării persoanelor cu nevoi speciale.
În contextul actual al crizei refugiaţilor, o temă importantă a întâlnirii a fost modul în care diversele ţări europene se confruntă cu aceasta problemă.

Câţi bani europeni?

Municipiului Arad participă în acest proiect ce se întinde pe doi ani, alături de orașe din Italia, Germania, Belgia, Slovenia, Polonia, Spania, Marea Britanie, Malta și Croația. Bugetul total este de 145.000 euro, finanțare nerambursabilă fiind de 100%. Pentru Arad, bugetul este de 8.850 euro. Municipiul Arad va avea o contribuție proprie de 20.000 lei, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor