CSMai aude despre Coţofană

De Ioana Costas
13Comentarii
CSMai aude despre Coţofană
Abateri extrem de grave constatate de Inspecţia judiciară în ceea ce o priveşte pe judecătoarea Coţofană: exercitarea funcţiei cu rea credinţă şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

Trebuie menţionat încă de la început că abaterile care au fost constatate de către Inspecţia Judiciară în ceea ce o priveşte pe judecătoarea Lavinia Coţofană – una dintre ele cel puţin – sunt dintre cele mai rare întâlnite în rândul magistraţilor. Este vorba, conform purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Bogdan Alexandru, despre „nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, exercitarea funcţiei cu rea credinţă şi exercitarea funcţiei cu gravă neglinjenţă”. Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea faţă de judecătoarea Lavini Coţofană în 15 iulie, cu patru zile înainte ca aceasta să îşi anunţe candidatura la Consiliul Superior al Magistraturii.

Ce se întâmplă mai departe cu această acţiune? „Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză”, a explicat pentru Jurnal Arădean/Aradon, Alin Bogdan Alexandru, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.
Cum a ajuns ca judecătoarea Lavinia Coţofană să fie cercetată de Inspecţia Judiciară? Instituţia s-a sesizat din oficiu, în urma unui control, ajungându-se la concluzia, în urma verificărilor, că există indicii temeinice pentru a fi declanşată cercetarea disciplinară, aceasta concretinzându-se prin acţiunea disciplinară – care este un fel de trimitere în judecată disciplinar la Consiliul Superior al Magistraturii. Aici se stabileşte dacă se va da o sancţiune în cazul judecătoarei Coţofană.

„Secţia pentru judecători a fost sesizată cu acţiune disciplinară formulată împotriva doamnei judecător Coţofană Lavinia. A fost fixat deja termen. Primul termen este în secţia de judecători pe 14 septembrie, unde se pot ridica excepţii sau se audiază, conform procedurii”, a precizat pentru Jurnal Arădean/Aradon, Cristina Liţă din partea CSM.

În 19 iulie, judecătorul Coţofană ieşea în mass-media cu anunţul candidaturii sale la CSM. „O coincidenţă interesantă…” – aşa cum au scris şi cei de la luju.ro când au făcut referire la faptul că judecătorul Coţofană este supravegheat (cu o cameră video amplasată pe coridorul Judecătoriei Arad şi îndreptată spre biroul magistratului) şi filat cu mandat.

Taguri: , , ,


13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor