Cu lupa pe piaţa muncii

De Diana Dutu
Reactualizat la:
3Comentarii
Cu lupa pe piaţa muncii
Principalele tendinţe manifestate în cursul anului 2015 pe piaţa muncii din judeţul Arad.

Scăderea constantă a numărului de șomeri, a ratei șomajului şi creșterea numărului de locuri de muncă vacante anunțate de angajatori – acestea sunt principalele tendinţe manifestate în cursul anului 2015 pe piaţa muncii din judeţul Arad.

„Judeţul Arad, prin Serviciul Public de Ocupare, nu poate asigura nevoia de forţă de muncă solicitată, mai ales de marii angajatori, datorită faptului că ne confruntăm cu peste 1.400 locuri de muncă vacante în mod permanent şi cu număr redus de şomeri, atât în plată cât şi neindemnizaţi” – precizează Marinel Henteş, director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad. În contextul enunţat, nevoia mobilităţii forţei de muncă a devenit o alternativă, în vederea sprijinirii angajatorilor care riscă să-şi diminueze activităţile, sau chiar să le suspende.

Numărul locurilor de muncă vacante anunțate la AJOFM Arad a crescut în anumite luni la peste 1.500, iar în prezent numărul acestora este aproximativ 1.000. În majoritatea ultimelor luni, județul Arad s-a situat la nivel național pe primele locuri între județele cu cele mai multe locuri de muncă vacante. Acestea au fost disponibile în următoarele domenii: industria auto, industria textilă şi vânzări.

Burse ale muncii

În cursul anului 2015, AJOFM Arad a organizat cinci Burse ale muncii: Bursa locurilor de muncă pentru femei (martie), Bursa generală a locurilor de muncă (aprilie), Bursa muncii la Sebiș (mai), Bursa pentru tinerii absolvenți (septembrie), Bursa pentru tinerii postinstituționalizați (octombrie). Cu ce rezultate? 832 angajatori contactați, 255 agenți economici participanți, 3.830 locuri de muncă oferite, 456 persoane selectate în vederea angajării, 136 persoane angajate pe loc.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor