Cu ochii pe Rusalii

De Valentin Goran
Cu ochii pe Rusalii
Prima și a doua zi de Rusalii sunt decretate prin lege zile libere. În cazul în care agenţii economici nu se conformează acestor dispoziţii imperative sunt pasibili de amendă contravențională de până la 10.000 lei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad reaminteşte agenţilor economici că duminică, 31 mai, și luni, 1 iunie, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. „Excepţie de la această regulă fac acele unităţi a căror activitate nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Salariaţilor care lucrează în astfel de unităţi trebuie să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile”, a declarat Ecaterina Isac, inspector șef ITM Arad.

De menţionat ar fi faptul că se acordă două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale. Alte culte religioase legale în afară de cele creștine vor sărbători în funcție de calendarul lor religios.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !