Cum arată lumea prostituţiei din Arad

De Ioana Costas
21Comentarii
Cum arată lumea prostituţiei din Arad
© Au adus foarte mulţi bani proxenetului
Povestea şocantă a două arădence nenorocite în bătaie de un proxenet pentru a practica prostituţia.

Vieţi distruse, moralitate dusă dincolo de orice limită, traume psihice de nedescris suferite de două tinere obligate, prin bătăi crunte, cu ranga de fier şi lemne rupte din mobilă. Vinovatul, un bărbat în vârstă de 31 ani, cu 6 clase terminate – pe care îl vom numi X – care a ajuns după gratii, însă până să ajungă acolo a cauzat daune de nereparat. Bineînţeles că omul nu şi-a recunoscut vina în faţa anchetatorilor şi nu a dat nici declaraţie în faţa instanţei, prevalându-se de dreptul la tăcere. Fără scrupule, bărbatul le-a bătut pe cele două femei, iar apoi le-a trimis în Franţa şi Germania pentru a practica prostituţia, banii proveniţi din această „activitate” revenind exclusiv bărbatului. Astfel a „reuşit” să adune de la cele două femei o sumă totală de 46.000 euro.

„Povestea” începe cu victima – să o numim A pentru a-i proteja identitatea – care îl cunoştea pe X de mai mult timp. Cei doi s-au întâlnit pe raza municipiului Arad şi, la cererea acestuia, femeia l-a însoţit la apartamentul lui. După ce i-a deschis uşa locuinţei, bărbatul i-a spus că nu va mai pleca de acolo şi că este obligată să rămână cu el. Apoi au urmat bătăile, relaţiile sexuale întreţinute cu forţa şi ameninţările femeii că se va arunca de la etaj. Nimic din toate astea nu l-a impresionat pe bărbat şi nici pe fratele acestuia cu care împărţea apartamentul.
Femeia a fost scoasă „la produs” în zona Gării CFR, împreună cu concubina fratelui bărbatului. Cele două femei erau supravegheate de cei doi bărbaţi. Nu înainte de a-i „atrage” atenţia victimei A că trebuie să facă 300/400 de lei pe seară din prostituţie, că nu are voie să stea cu un client mai mult de 10 minute şi că trebuie să practice „un tarif” de 100 de lei/client. Pentru că A a plecat cu un client la locuinţa acestuia, femeia a luat o bătaie soră cu moartea. Bărbatul îi atrase atenţia să nu părăsească zona gării pentru a o putea supraveghea, însă A a plecat cu clientul. Atunci era şansa ei de a fugi pentru că bărbatul nu o urmărise. Îngrozită, însă, de ce i-ar putea face copilului ei, femeia s-a reîntors la apartamentul „peştelui”. După ce a ajuns, bărbatul a rupt o ramă de la mobilă şi a început să o lovească peste tot corpul. Pentru că A urla, bărbatul a urcat-o în maşină, a dus-o pe un câmp unde a lovit-o cu pumnul în cap, blocând-o în autoturism pentru a nu putea fugi.

Prostituţie în zona Gării CFR

Timp de o lună, bărbatul a obligat-o zilnic pe A să practice prostituţia în zona gării alături de concubina fratelui său. Banii pe care A îi obţinea îi dădea bărbatului. În tot acest timp a fost bătută aproape zilnic pentru că nu făcea destui bani. La un moment dat, în faţa anchetatorilor, femeia a spus că era terorizată de bătăile pe care le primea şi nu mai avea voinţă de a face altceva decât ce zicea inculpatul. Bărbatul i-a făcut rost de o carte de identitate, iar fratele acestuia a dus-o în Franţa, tot la „produs” – biletele de autocar fiind cumpărate cu bani făcuţi din prostituţie. Înainte de plecarea în Franţa, bărbatul a instruit-o pe A: i-a spus că va trebui să asculte totalmente de fratele său, să facă tot ce zice el, să nu intre în discuţii cu clienţii sau alte persoane, să nu ascundă banii de ei, să nu încerce să fugă şi să facă 500 de euro pe zi. În caz contrar, el va veni personal în Franţa şi o va omorî. După ce au ajuns în Franţa, în localitatea Beziers, A şi concubina fratelui au fost cazate pe un teren, în rulote, loc unde nu erau băi sau alte utilităţi şi erau duse să se spele la un peco. Fratele bărbatului le lua banii pe care îi făceau din prostituţie, iar A era ameninţată tot timpul de acesta şi de inculpat, care transmitea ameninţările prin intermediul telefonului mobil.

40.000 euro în 5 luni

Femeia a fost obligată să practice prostituţia în Franţa, în fiecare zi, timp de aproximativ 4 luni de zile, timp în care a produs bani care i-au fost luaţi în totalitate de fratele bărbatului. Victima a precizat că a fost obligată să se prostitueze aproximativ 5 luni de zile, atât în România, cât şi în Franţa, timp în care a produs pentru cei doi fraţi peste 40.000 de euro, în Franţa fiind zile în care a produs şi 600 euro pe zi.

Prostită cu un loc de muncă

Cea de-a doua viaţă distrusă de bărbat este a unei tinere – pe care o vom numi B – pe care X a dus-o în Germania unde i-a promis un loc de muncă la o spălătorie. Femeia a crezut promisiunile lui, însă după ce au ajuns în Austria, într-o localitate de lângă Linz, X a dus-o pe la un club unde i-a spus că aici va practica prostituţie de acum încolo, iar banii îi vor reveni lui. Bineînţeles că B nu a fost de acord, însă „s-a răzgândit” după ce a fost ameninţată şi bătută. B întâlnea clienţii în acel club, după care mergeau cu aceştia într-o casă din apropiere, unde întreţineau relaţii sexuale. Pentru jumătate de oră tariful era de 70 euro, iar pentru o oră 170 euro, iar, la sfârşitul fiecărei zile, X venea şi lua toţi banii făcuţi de B prin practicarea prostituţiei.

Bătută cu ranga de fier

La acest club, B a rămas aproximativ 3 săptămâni, după care X a dus-o la Salzburg, la un club. Aici, femeia a fost din nou obligată să practice prostituţia. La un moment dat B i-a spus lui X că nu mai vrea să practice prostituţia, cerându-i să-i dea actele şi banii obţinuţi pentru a pleca acasă. Ce a urmat este de domeniul filmelor horror: bărbatul a dus-o pe femeie în subsolul casei unui prieten unde a lovit-o cu o rangă de fier, spunându-i că nu va pleca fără el, iar în cazul în care va încerca să fugă va veni în România şi îi va omorî familia. A doua zi, B s-a întors la club, însă pentru că nu erau clienţi, femeia a profitat şi s-a urcat pe acoperişul clubului pentru a se ascunde. Bărbatul a căutat-o, însă nu a găsit-o. Astfel, B a reuşit să ceară ajutor de la o persoană care a alertat autorităţile. Femeia a fost transportată la spital, unde a stat o săptămână. După externare, a fost preluată de o fundaţie şi a ajuns acasă, actele de identitate fiind primite de la poliţie care le recuperaseră de la inculpat. B a spus autorităţilor că i-a dat inculpatului în perioada în care practicat prostituţia suma de 6.000 de euro.

Daune morale

Cele două femei s-au constituit părţi civile, cerând câte 50.000 de euro fiecare, reprezentând daune morale. În faţa instanţei, deşi legal citate de la domiciliile indicate şi la reşedinţele acestora nu s-au prezentat şi nu au depus înscrisuri privind natura şi întinderea pretenţiilor, motivele şi probele pe care acestea se întemeiază, astfel că pretenţiile celor două victime au fost respinse. Bărbatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane şi i s-a interzis ca timp de doi ani după efectuarea pedepsei să se apropie de cele două femei.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor