Cum își întâmpină elevii Gimnazială 5

De Diana Dutu
Reactualizat la:
7Comentarii
Cadrele didactice de la Gimnazială 5 au creat un mediu în care copiii să vină cu plăcere şi să se simtă bine
Cadrele didactice de la Gimnazială 5 au creat un mediu în care copiii să vină cu plăcere şi să se simtă bine
Săli de clasă dichisite până la cel mai mic detaliu, în care copiii sunt aşteptaţi să vină cu plăcere şi să se simtă bine. În aceste condiţii, învăţarea, performanţa vin mult mai uşor.

Mai mult sau mai puţin aşteptat, începutul de an şcolar e un moment important în viaţa oricărui copil. Iar dascălii încearcă să-l transforme şi într-un moment plăcut. Cei de la Şcoala Gimnazială Nr.5 din Arad sunt un adevărat model din acest punct de vedere.

Am trecut pragul şcolii cu o zi înainte de festivitatea de deschidere a anului şcolar 2015-2016. A fost o adevărată încântare să descoperim cum sunt întâmpinaţi elevii de la Gimnazială 5. Pe lângă mobilier şi dotări tehnice (fiecare clasă are televizor şi retroproiector), sălile de curs sunt dichisite până la cel mai mic detaliu, cu decoraţiuni adaptate vârstei celor care învaţă în ele. Pe banca fiecărui şcolar e pregătit câte un mic cadou: fie nişte bomboane, fie un creion sau un carneţel, fie un portofel, un calendar ori chiar un orar personalizat (cu fotografia elevului). Pe bobocii din clasele I şi cei dintr-a V-a îi aşteaptă şi manualele (ceilalţi elevi le-au primit în vară, la sfârşitul anului şcolar).

De la 1 septembrie, timp de două săptămâni, cadrele didactice de la Gimnazială 5 – învăţători şi diriginţi – s-au străduit să transforme şcoala într-un loc cât mai primitor pentru elevi. Şi-au pus la bătaie ingeniozitatea şi îndemânarea pentru a crea un mediu în care copiii să vină cu plăcere şi să se simtă bine. Căci, dacă aceste condiţii sunt îndeplinite, atunci învăţarea, performanţa vin parcă mult mai uşor. Iar elevii şi dascălii şcolii au demonstrat, de-a lungul anilor, că ştiu să obţină rezultate foarte bune, tranformând Gimnazială 5 într-un etalon al performanţei.

În anul şcolar 2015-2016, la Şcoala Gimnazială Nr.5 sunt aşteptaţi peste 1.100 de elevi, distribuiţi în 35 de clase.

GALERIE FOTO7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor