Cum se conduce eficient un spital

2Comentarii
Cum se conduce eficient un spital
SCRISORI DE LA CITITORI. În urma articolelor „Spitalul, condus politic” şi „Trei directoare noi la Spitalul Judeţean Arad” publicate în Jurnal arădean, doresc să exprim câteva opinii personale.

Nu cunosc cum este organizat managementul în alte unităţi spitaliceşti din ţară sau străinătate, însă cred că un management performant şi eficient poate fi făcut doar de o echipă managerială alcătuită din specialişti (absolvenţi de facultăţi de management, administraţie, economişti), neînregimentaţi politic, încadraţi cu salarii motivante şi bonusuri de performanţă, dar cu condiţia ca aceştia să nu desfăşoare şi activităţi de medici specialişti, putând astfel să se ocupe de toate problemele managementului strategic, tactic, activ sau proactiv etc.
Medicii specialişti să fie angajaţi sau remuneraţi strict după prestarea calitativă a actului medical. Dacă doresc câştiguri suplimentare, pot desfăşura şi activităţi conexe, cum ar fi aceea de cadru didactic, sau pot activa în sectorul privat cu condiţia ca actul medical la firma mamă (de stat) să nu aibă de suferit (a nu se dirija pacienţii spre cabinetul particular, a nu se prescrie medicamente costisitoare pentru pacient de dragul unor comisioane încasate ulterior de la anumite farmacii).
Pe scurt, noua echipă managerială care va fi instalată să fie aleasă pe bază de concurs la care să participe doar absolvenţi ai facultăţilor de management şi să nu fie acceptate dosare de înscriere la concurs ale medicilor practicieni sau care au cabinete private. Toate acestea se pot realiza prin stabilirea criteriilor de înscriere şi participare la concurs. Totodată, s-ar acorda o şansă de angajare şi sutelor de absolvenţi care nu au un loc de muncă şi îngroaşă rândul şomerilor sau sunt nevoiţi să activeze în meserii sau funcţii inferioare pregătirii lor.
ING. EUGEN MERA
ARAD2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor