Curg bani pe conductele CET!

De Adriana Barbu
7Comentarii
Curg bani pe conductele CET!
40 milioane lei va plăti Municipalitatea pentru bunurile care alcătuiesc infrastructura tehnico-edilitară destinată transportului şi distribuţiei energiei termice.

Nu-i linişte la CET. Dar sigur fierb lucrurile în zonă, iar privaţii bat tot mai tare la uşa centralei, chiar dacă administraţia spune că nu-şi doreşte acest lucru. O demonstrează acum, dacă mai era nevoie, un proiect de hotărâre CLM care va sta pe masa de vot a aleşilor municipali în şedinţa de vineri. Este vorba de proiectul privind trecerea în domeniul public a unor bunuri din patrimoniul SC CET Hidrocarburi SA Arad”. O trecere care va costa municipiul nu mai puţin de 40 milioane lei, bani prevăzuţi tot la rectificarea de buget de vineri. Nu din plăcere, însă, are de gând executivul să plătească CET bani pe reţelele sale, ci din cauza unor adrese (mai exact notificări) venite de la ANRSC şi din pricina prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 217/16 iulie 2015, luate în baza adreselor de mai sus, pentru stabilirea unor măsuri privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat!
Ce sunt chemaţi, vineri, aleşii să aprobe? Raportul de evaluare nr. 3161/01.07.2015 referitor la evaluarea unor active, terenuri, puncte termice, construcţii speciale şi echipamente tehnologice ale SC CET Hidrocarburi SA Arad aparţinând infrastructurii tehnico-edilitare destinate transportului şi distribuţiei energiei termice, înregistrat în luna iulie la Primărie. În plus, vor veni să aprobe „trecerea, cu plată, a bunurilor care alcătuiesc infrastructura tehnico-edilitară destinată transportului şi distribuţiei energiei termice, aflate în patrimoniul SC CET Hidrocarburi SA Arad”, a celor menţionate în raport.
Tot în proiect se mai arată că „bunurile transferate în domeniul public al Municipiului Arad vor fi adiţionate la Contractul de concesiune nr. 13676/04.03.2014 privind delegarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în Municipiul Arad” şi că valoarea de transfer a activelor menţionate este de 32.533.610,96 lei, plus un TVA de 7.808.066,63 lei.
Cu alte cuvinte, suma totală de plată va fi de 40.341.677,59 lei şi va fi scoasă din Bugetul General al Municipiului.

În pregătirea licitaţiei

Nu pare ceva grav? Până nu citeşti expunerea de motive unde se vorbeşte de notificările ANRSC, două la număr, referitoare la obligativitatea organizării licitaţiei publice deschise pentru atribuirea unui nou contract de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică produsă centralizat (cu excepţia producerii energiei termice în cogenerare), adică despre licitaţia pe care Falcă spera să o anihileze iar CET să primească, totuşi, banii promişi de la Guvern. Proiectul de acum arată că ne putem lua gândul de la banii Guvernului şi că CET va funcţiona pe banii privaţilor, cu consecinţele care decurg de aici.
„În scopul delegării gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat şi a demarării procedurii de licitaţie publică în vederea atribuirii contractului de delegare a gestiunii serviciului apreciez ca fiind oportună adoptarea hotărârii de consiliu privind trecerea în domeniul public a unor bunuri din patrimoniul SC CET Hidrocarburi SA Arad – bunuri care alcătuiesc infrastructura tehnico-edilitară destinată transportului şi distribuţiei energiei termice”, se arată în finalul expunerii de motive, semnate de primarul Gheorghe Falcă.

Bunurile CET

În prezent, partea din infrastructură tehnico-edilitară destinată transportului şi distribuţiei energiei termice se află în patrimoniul SC CET Hidrocarburi SA Arad. Primăria a solicitat, în luna august, o situaţie a bunurilor care alcătuiesc infrastructura tehnico-edilitară din patrimoniul CET Hidrocarburi, în scopul demarării procedurii privind transferul acestora în domeniul public.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor